Ι. Παυλοπούλου στο Πρώτο: Εάν οι γονείς είναι ειλικρινείς με τα σελφ τεστ των παιδιών θα περιοριστεί η μετάδοση (audio)

«Υπάρχει ανησυχία, ωστόσο συγκριτικά με πέρσι έχουμε περισσότερα όπλα στην διάθεσή μας, τα εμβόλια και τα τεστ. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ εφόσον γίνονται σωστά και οι γονείς είναι ειλικρινείς, θα βοηθήσουν να περιοριστεί η μετάδοση», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη., η Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολόγος, Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” και μέλος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού, Ιωάννα Παυλοπούλου.

Με την παραδοχή ότι αυτή στην στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πιο μεταδοτικό στέλεχος που προτιμά τους ανεμβολίαστους, μεταξύ αυτών και τα παιδιά, είναι συγκεκριμένοι οι τρόποι περιορισμού της διασποράς του ιού.
«Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να εμβολιαστεί όλο το ενήλικο περιβάλλον των παιδιών για να τα προστατέψουμε και να εμβολιάσουμε τα παιδιά άνω των 12 ετών για τα οποία έχει εγκριθεί το εμβόλιο. Θεωρώ ότι είναι απολύτως λογικό να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία εμβολιασμένοι. Δεν είναι λογικό να ζητάμε να εμβολιαστούν τα παιδιά και να μένουν ανεμβολίαστοι οι εκπαιδευτικοί, ξέροντας ότι τα παιδιά κολλάνε κυρίως από ενήλικες. Και επειδή καθρεφτίζουν αυτό που συμβαίνει στην κοινότητα, όταν έχουμε μια εμβολιαστική κάλυψη 50%-60%, καταλαβαίνουμε ότι κυκλοφορεί ο ιός, αυξάνεται λοιπόν η πιθανότητα να κολλήσουν τα παιδιά και να μεταφέρουν τον ιό στο σχολικό περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παυλοπούλου.

Πρόσθεσε, πως θα βοηθούσε τις συνθήκες εάν οι μαθητές στις τάξεις ήταν λιγότεροι και αν υπήρχαν στις αίθουσες, καθαριστές αέρα με τα ειδικά φίλτρα που έχει φανεί ότι αν συνδυαστούν με τα μη φαρμακευτικά μέτρα πρόληψης, μάσκες κλπ, μπορεί να μειώσουν την μετάδοση ως και 90%.

«Προφανώς θα κλείσουν τμήματα και θα έχουμε επιδημικές εξάρσεις, ωστόσο, θα πρέπει να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Το 60%-70% θα νοσήσει είτε ασυμπτωματικά είτε πάρα πολύ ήπια. Προτείνουμε όμως τον εμβολιασμό γιατί δεν μπορεί κανείς να σου εξασφαλίσει ότι το δικό σου παιδί δεν θα χρειαστεί νοσηλεία. Αρκετά παιδιά χρειάζονται νοσηλεία, ιδίως με το νέο στέλεχος και δυστυχώς έχουμε χάσει 3 παιδιά, τα 2 εκ των οποίων έφηβοι. Αλλά τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά και για την ψυχική υγεία των παιδιών και την κοινωνικοποίησή τους γιατί τις επιπτώσεις από το lockdown στις γενιές αυτές θα τις βλέπουμε για πολλά χρόνια», είπε καταλήγοντας η κ. Παυλοπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος