«Η παρισινή εποχή του James Joyce και του Julio Cortazar» από τη διαδικτυακή πλατφόρμα Rembrandt and the Cat

Δευτέρα 22 και Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ταξιδεύουμε στο Παρίσι των Συγγραφέων «Η παρισινή εποχή του James Joyce και του Julio Cortazar» με τη Μαίρη Καιρίδη.

Γιατί το Παρίσι θεωρείται η κατεξοχήν λογοτεχνική πόλη; Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια συγκριτικής λογοτεχνίας Μαίρη Καιρίδη με την φρέσκια ματιά και την ξεχωριστή της προσέγγιση μας καλεί σε μία περιδιάβαση στο Παρίσι ακολουθώντας τα βήματα δύο εμβληματικών συγγραφέων του 20ου αιώνα, που διεύρυναν το πεδίο της λογοτεχνικής έκφρασης μία για πάντα.

Στο πρώτο μέρος της εισήγησης, ακολουθούμε τον James Joyce στην αγωνιώδη προσπάθειά του να βρει εκδότη για το magnum opus του, τον «Οδυσσέα». 

Στο δεύτερο μέρος, ακολουθούμε τις ανήσυχες διαδρομές του Cortazar στα τζαζ στέκια και τους πλανόδιους βιβλιοπώλες, καθώς αναζητά την ηρωίδα από το μυθιστόρημα «Το Κουτσό». Ακούγεται παράδοξο, αλλά ίσως το Παρίσι να είναι η λογοτεχνική πόλη γιατί ενέπνευσε στους συγγραφείς της στην εποποιία της καθημερινής ζωής.

Πλατφόρμα zoom/ Ώρα: 19:00 / Συμμετοχή: 15 ευρώ και για τις δύο εισηγήσεις / Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ