Η πανδημία χτύπησε τα πρακτορεία ταξιδίων

Σχεδόν μηδενική είναι η κίνηση στα τουριστικά γραφεία, ενώ τα οργανωμένα ταξίδια έχουν σταματήσει, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις.

Όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό παρατηρείται μια αύξηση των κρατήσεων, ειδικά αυτήν την περίοδο, αλλά αυτές γίνονται μέσα από διάφορες πλατφόρμες και ατομικά, σημειώνει η Θέκλα Καμένου, πρόεδρος τουριστικού τμήματος του επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Στα ταξιδιωτικά γραφεία είχε μείνει το κομμάτι των οργανωμένων εκδρομών κυρίως στο εξωτερικό. Τα προγράμματα που βγάζουν κάποια γραφεία για ταξίδια δεν καταφέρνουν να συμπληρώσουν ούτε το μίνιμουμ των συμμετοχών για να πραγματοποιηθούν. Δεν μπορούν να δοθούν προκαταβολές σε μεταφορικές αεροπορικές, ακτοπλοϊκές εταιρείες και ξενοδοχεία για να γίνουν οι κρατήσεις αναφέρει η κ. Καμένου.

Υπάρχει μεγάλη ρευστότητα, όσον αφορά τις συνθήκες ενός ταξιδιού και οι όροι γίνονται αυστηρότεροι, εξ αιτίας και της νέας μετάλλαξης “Όμικρον”, όπως π.χ. στην Βρετανία.   

Αναφορικά με τα ταξίδια εσωτερικού εν όψει Χριστουγέννων, το γεγονός ότι πέφτουν Σαββατοκύριακο, δεν βοηθά για να  υπάρξουν κρατήσεις στις γιορτές, λέει η κ. Καμένου.

Ο ρόλος του ταξιδιωτικού πράκτορα ως συμβούλου και βοηθού για ένα ταξίδι έχει πλέον περιοριστεί, ενώ οι δυσκολίες αυξάνονται από τον φόβο και την αβεβαιότητα και το επιπλέον κόστος που επιβάλει η διενέργεια των τεστ για την πανδημία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος