Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίαζε τους στόχους της Κομισιόν και δύο επίτροποι… έπλεκαν

Με κεντρικούς άξονες την κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία έκφρασης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το κράτος δικαίου, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν παρουσίασε, ενώπιον των 705 ευρωβουλευτών, τους στόχους της Κομισιόν.

Με μία ομιλία διάρκειας μίας ώρας, η Πρόεδρος της Κομισιόν θέτει τους μελλοντικούς στόχους μπροστά στους ευρωβουλευτές και δύο επίτροποι της ΕΕ εντοπίστηκαν να… πλέκουν εντός της αίθουσας.

Η επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ από τη Δανία και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και αρμόδια για το μεταναστευτικό Ίλβα Γιόχανσον από τη Σουηδία.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν προανήγγειλε τη διάθεση επιπλέον 4 δις ευρώ για την καταπολέμησή της κλιματικής αλλαγής τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία συνεργασίας ΕΕ και ΗΠΑ, ενώ έκανε αναφορά στις πυρκαγιές της Ελλάδας και τις πλημμύρες σε Βέλγιο και Γερμανία.

Δραστικές κινήσεις και πράξεις για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ προανήγγειλε επίσης νόμο για την εξασφάλιση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης.

Παράλληλα, με σύνθημα τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι προς πώληση, η Πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι θα υπάρξει  πρόταση για απαγόρευση της κυκλοφορίας στην αγορά της ΕΕ προϊόντων που έχουν παραχθεί με καταναγκαστική εργασία.

Μείζον ζήτημα της Προεδρίας Φον Ντερ Λάιεν είναι το κράτος δικαίου, ενώ μεγάλη έμφαση δίνεται και στην κυβερνοασφάλεια.

Τέλος, τόνισε τη σημασία των ψηφιακών τεχνολογιών σημειώνοντας ότι οι σχετικές δαπάνες στο NextGenerationEU θα υπερβούν ακόμη και τον στόχο του 20 %.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος