Η Ουγγαρία αναγνώρισε το Sputnik V ως το ασφαλέστερο και πιο αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της Covid-19

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η πρώτη χώρα της ΕΕ που χρησιμοποίησε το Sputnik V, έδωσε στη δημοσιότητα τα επικαιροποιημένα στοιχεία γύρω από την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των πέντε εμβολίων κατά του COVID-19. Από αυτά αποδείχθηκε πως το ρωσικό εμβόλιο ήταν το ασφαλές (επτά έως τριάντα δύο φορές λιγότεροι θάνατοι), αλλά και στην αποτελεσματικότητα του (δύο έως επτά φορές λιγότερες λοιμώξεις από SARS-CoV-2). Για παράδειγμα, για κάθε 100.000 άτομα που εμβολιάστηκαν με το Sputnik V, υπάρχουν μόνο 95 περιπτώσεις μολύνσεων με COVID-19 και μόλις ένας θάνατος.

Αντίστοιχα σε 100 χιλιάδες πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, καταγράφηκαν 700 μολύνσεις και επτά θάνατοι. Στην περίπτωση του Pfizer/BioNTech, 555 λοιμώξεις και 32 θάνατοι.

“Τα ουγγρικά δεδομένα, δείχνουν ότι μετά τη χρήση του Sputink-V υπάρχουν 20-32 φορές λιγότεροι θάνατοι και δύο έως έξι φορές λιγότερες περιπτώσεις λοίμωξης με COVID-19 ανά 100.000 εμβολιασμούς από ό,τι από εμβόλια Μ-RNA που χρησιμοποιούνται στην Ουγγαρία”, σημείωσε από την μεριά του το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, το οποίο επισημαίνει ακόμα πως μετά τους εμβολιασμούς με Pfizer/BioNTech καταγράφηκαν 32 φορές περισσότεροι θάνατοι σε σύγκριση με όσους καταγράφηκαν μετά το ρωσικό εμβόλιο.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αγγίζει το 97,6% σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων σε 3,8 εκατομμύρια Ρώσους εμβολιασμένους. Αυτό είναι υψηλότερο από τα αποτελέσματα των δοκιμών που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα από το ιατρικό περιοδικό The Lancet (91,6%).

ανταπόκριση από Μόσχα Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος