Η ορεινή ποδηλασία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας     

Ένας νέος για την Ελλάδα τουριστικός τομέας, αυτός της ορεινής ποδηλασίας τίθεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών που διαθέτουν φυσικό πλούτο.

Προσπάθεια ένταξης του ορεινού τουρισμού στις εναλλακτικές μορφές διακοπών επιχειρεί η περιφέρεια, καθώς διαθέτει ένα πλούτο φυσικών διαδρομών, που αναζητούν οι ποδηλάτες σε όλο τον κόσμο και παραμένουν αναξιοποίητες στην Ελλάδα, αναφέρει ο Αλέξανδρος Θάνος, τομεάρχης Τουρισμού περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Η ποδηλασία έχει αναπτυχθεί διεθνώς και αφήνει χρήματα σε αυτούς τους προορισμούς, συμβάλλοντας στην γενικότερη οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου». Με αυτό το σκεπτικό αναζητούνται οι κατάλληλες διαδρομές, που θα ενταχθούν στον τουριστικό χάρτη, σε συνεργασία με τους κατά τόπους επιχειρηματίες, που θα αναδείξουν και θα προβάλουν το προϊόν, πέρα από το γνωστό “ήλιος και θάλασσα”, που έχει καθιερωθεί για την χώρα ως χαρακτηριστικό για τόπο διακοπών.

Σε άλλες χώρες, που βρίσκονται εγκλωβισμένες από βουνά και γενικώς δεν διαθέτουν θάλασσα, έχουν αναπτυχθεί τρόποι αξιοποίησης των ορεινών διαδρομών, όλο τον χρόνο και ειδικά το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον κ.  Θάνο, χώρες όπως π.χ. η Σκωτία, η Αυστρία έχουν το know-how και μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα στην ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών. Είναι ένας τομέας, όπου εμπλέκονται οι τοπικοί φορείς, τα δασαρχεία και ειδικοί, που θα διασφαλίζουν πέρα από την χρήση και την ασφάλεια των ποδηλατιστών στους ορεινούς όγκους. Ειδικές εφαρμογές με χάρτες των μονοπατιών και σήμανση θα καθοδηγούν τους ενδιαφερόμενους στα σημεία που επιθυμούν. Ήδη στον σχεδιασμό εντάσσονται ο Όλυμπος και τα Πιέρια όρη, που διαθέτουν εκπληκτική φύση, όπου θα γίνει καταγραφή των διαδρομών και προβολή στους εντός και εκτός Ελλάδος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος