Η Ν. Κεραμέως στην ΕΡΤ: Ο Σεπτέμβριος έκλεισε με 3.000 λιγότερα κρούσματα σε ηλικίες 4 -18 ετών

Παρά τα εκατομμύρια αυτοδιαγνωστικά τεστ, τα κρούσματα το Σεπτέμβριο στα σχολεία ήταν 3.000 λιγότερα στα παιδιά ηλικίας 4- 18 σε σχέση με τον Αύγουστο, που ξεπέρασαν τις 17.000, δήλωσε η Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή «Συνδέσεις».  Αυξάνονται τα τεστ για να περιοριστεί η διασπορά, και πρόκειται για αυστηρό πρωτόκολλο που κοστίζει πολύ στο κράτος καθώς η ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος ανέρχεται σε 7 τεστ την εβδομάδα, ανέφερε η υπουργός Παιδείας μιλώντας για τον «πλέον αποτελεσματικό τρόπο ελέγχου της πανδημίας».

Κάτω από 10, 6-7 τμήματα, είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων στα πάνω από 80.000 της επικράτειας είπε η υπουργός, τονίζοντας ότι η επιφυλακή και η επιτήρηση παραμένουν.

Περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται εκεί όπου οι γονείς παρουσιάζουν χαμηλή εμβολιαστική καλυψη, γι ‘αυτό και επιμένουμε ότι τα σχολεία είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, ανέφερε η κ. Κεραμέως.

«Κάνοντας το εμβόλιο, δίνεις αντισώματα χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο», είπε η κυρία Κεραμέως αναφορικά με τις αντιδράσεις κατά των εμβολίων, οι οποίες, όπως είπε, έχουν κατευναστεί και με την απόφαση να μην εφαρμόζεται αυτόφωρο σε εκπαιδευτικούς.

Πέρυσι οι αντιδράσεις επικεντρώνονταν στη μάσκα και στο αν τα παιδιά έχουν αρκετό οξυγόνο, είπε η κυρία Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε επίσης σε πρόγραμμα ενημέρωσης και απαντήσεων από ειδικούς σε ερωτήματα γονέων μέσω των δήμων.

«Ηχηρή απάντηση νεολαίας με υπευθυνότητα»

Οι φοιτητές  με ποσοστό πρώτης δόσης εμβολιασμού στο 77% και οι καθηγητές με ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης άνω του 91% έδωσαν απάντηση υπευθυνότητας, είπε η κ. Κεραμέως. Αναφέρθηκε συγχρόνως σε «τρία επιπλέον εργαλεία» για τα Πανεπιστήμια:

  • κονδύλια για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού
  • πανεπιστημιακή πλατφόρμα  edupass.gov.gr , «είναι εργαλείο για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για δια ζώσης διδιασκαλία»
  • κινητές μονάδες εμβολιασμού στα Πανεπιστήμια

Τα ποσοστά εμβολιασμού στις Θεολογικές Σχολές είναι υψηλά σε σχέση με άλλες, καθώς ο αριθμός φοιτητών είναι μικρότερος είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Νίκη Κεραμέως, υπενθυμίζοντας ότι και ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε «ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα».

«Χρέος μας η επιστημονική καθοδήγηση»

Οι Ημερίδες συνεχίζονται και στην τελευταία τέθηκαν πάνω από 1000 ερωτήσεις, στις οποίες απάντησαν οι κυρίες Θεοδωρίδου και Παπαευαγγέλου , είπε η υπουργός Παιδείας.

«Η αξιολόγηση προχωρά – Η απεργία των εκπαιδευτικών στρέφεται κατά νόμου του κράτους»

«Η αξιολόγηση σημαίνει ότι όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί πρέπει να συζητήσουν ως συνδιαμορφωτές πώς μπορεί να βελτιωθεί το εκπαιδευτικό έργο», είπε η κ. Κεραμέως ερωτηθείσα για το χθεσινό συλλαλητήριο και τη νέα απεργία των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα, ενώ τόνισε ότι στρέφονται κατά νόμου που έχει ήδη ψηφιστεί.

Δεν πιστεύω ότι η αντίδραση εκπροσωπεί τη μάζα και διαχωρίζω τη στάση της μεταξύ συνδικαλιστικής ηγεσίας και εκπαιδευτικών, τόνισε η υπουργός.

Τα fake news είναι πολλά και φθάνουν μέχρι ότι «θα κοπούν τα χρήματα του σχολείου», πρόσθεσε η κ. Κεραμέως επαναλαμβάνοντας ότι «σκοπός είναι να δώσουμε καλύτερη εκπαίδευση στα παιδιά μας». Δεν υπάρχει χώρα στην Ε.Ε. που να μην κάνει αξιολόγηση και δεν πιστεύω ότι υπάρχει εκπαιδευικός που να μην το θέλει, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση από τηλεθεατή σχετικά με απορριφθέντες εκπαιδευτικούς λόγω παραβόλου , η Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι γίνεται «προσπάθεια να ανοίξουν το συντομότερο οι πίνακες».

Σε ερώτημα γονέα για τα κενά η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε σε προσλήψεις 16.000 εκπαιδευτικών ενώ σχετικά με το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία στο Αρκαλοχώρι απάντησε ότι οι εγκαταστάσεις αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος