Η Μπριζίτ Μακρόν δεν μετανιώνει για το «βρομιάρες σκύλες» στις ακτιβίστριες: Λυπάμαι αν τις πλήγωσα, αλλά ήμουν ο εαυτός μου

Το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας δεν έδειξε η Μπριζίτ Μακρόν για το «βρομιάρες σκύλες» που ακούστηκε να λέει πριν από μερικές ημέρες, σχολιάζοντας ακτιβίστριες που διαμαρτύρονταν έξω από θέατρο στη Γαλλία.

Μιλώντας στο Brut, η πρώτη κυρία της Γαλλίας αν και εξέφρασε τη λύπη της αν πλήγωσε τις γυναίκες-θύματα, χαρακτήρισε τις δηλώσεις προσωπικές απόψεις.

«Δεν μπορώ να μετανιώσω. Είναι αλήθεια ότι είμαι η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά πάνω απ’ όλα είμαι ο εαυτός μου. Και έτσι, όταν είμαι στην ιδιωτική μου ζωή, μπορώ να αφεθώ με έναν τρόπο που δεν είναι απολύτως σωστός» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν απαθανατίζεται να αποκαλεί «βρομιάρες σκύλες» τις διαδηλώτριες της φεμινιστικής κολεκτίβας #NousToutes, οι οποίες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το θέατρο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Αρί Αμπιτάν.

O 51χρονος είχε κατηγορηθεί για βιασμό από μια νεαρή γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση για περίπου ένα μήνα. Μετά από τριετή έρευνα, ωστόσο, η υπόθεση απορρίφθηκε, ενώ η απόφαση επικυρώθηκε στο εφετείο τον περασμένο Ιανουάριο.

Η επιστροφή του Αμπιτάν πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων από φεμινιστικές οργανώσεις, μέλη των οποίων διαδηλώνουν τακτικά έξω από τους χώρους που εμφανίζεται.

Μια ημέρα πριν από τη δήλωση της Μπριζίτ Μακρόν γυναίκες με μάσκες ξεπήδησαν από το κοινό στο θέατρο Folies Bergère στο Παρίσι, φωνάζοντας «Αμπιτάν βιαστής!». Όταν έτσι την επόμενη ημέρα βρέθηκε στο θέατρο η κυρία Μακρόν μαζί με την κόρη της, εμφανίστηκε στα παρασκήνια. Τότε ο ηθοποιός τής εξέφρασε τον φόβο της, με την Μπριζίτ Μακρόν να απαντά «αν υπάρχουν βρομιάρες σκύλες, θα τις πετάξουμε έξω, ειδικά τις μασκοφόρες».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο εκπρόσωπος της πρώτης κυρίας της Γαλλίας δήλωσε ότι «αυτός ο διάλογος πρέπει να θεωρηθεί μόνο ως κριτική των ριζοσπαστικών μεθόδων που χρησιμοποίησαν εκείνοι που, φορώντας μάσκες, διέκοψαν την παράσταση του Άρι Αμπιτάν το Σάββατο το βράδυ για να εμποδίσουν τον καλλιτέχνη να εμφανιστεί. Η Μπριζίτ Μακρόν δεν εγκρίνει αυτές τις μεθόδους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος