Η Μπενφίκα έριξε στο καναβάτσο την Μπαρτσελόνα, ο Κιέζα «καθάρισε» για την Γιουβέντους (highlights)

Με… στενωπό μοιάζει πλέον ο δρόμος στον 5ο όμιλο του Champions League για την Μπαρτσελόνα καθώς ηττήθηκε και στη Λισαβόνα από την Μπενφίκα με 3-0 και μετά από δύο αγωνιστικές έχει μείνει τελευταία στον όμιλο χωρίς βαθμό. Η Μπάγερν Μονάχου οδηγεί την κούρσα που πέτυχε νέο θρίαμβο στην Αλιάνζ Αρίνα αυτή τη φορά με 5-0 επί της Ντιναμό Κιέβου. Η Γιουβέντους ζευγάρωσε τις νίκες της καθώς βγήκε νικήτρια από το ντέρμπι του 8ου ομίλου κερδίζοντας την Τσέλσι με 1-0 με το τέρμα του Κιέζα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 2-1 στο Ολντ Τράφορντ την Βιγιαρεάλ σε… επανάληψη του περσινού τελικού του Europa League, ενώ η Βόλφσμπουργκ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Σεβίλη. Τέλος, η Σάλτσμπουργκ που οδηγεί την κούρσα στον 7ο όμιλο, νίκησε με 2-1 την Λιλ.

Αναλυτικά:

Μπενφίκα-Μπαρτσελόνα 3-0

Οι αετοί της Λισαβόνας μάδησαν την Μπαρτσελόνα που βρίσκεται σε βαθιά κρίση και δεν αποκλείεται το αποψινό ματς να ήταν και το τελευταίο του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο των «μπλαουγκράνα». Η Μπενφίκα πετούσε φωτιές στο «Ντα Λουζ» και συνέτριψε την Μπάρτσα με 3-0. Για τους Καταλανούς είναι η δεύτερη κατά σειρά ήττα στον όμιλο με το ίδιο σκορ και πλέον βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα χωρίς βαθμό.

Γιουβέντους-Τσέλσι 1-0

Η Μεγάλη Κυρία σταμάτησε το αήττητο σερί των 12 αγώνων σε φάση ομίλων του Champions League της Τσέλσι. Με σκόρερ τον Φεντερίκο Κιέζα από… τα αποδυτήρια στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η «Βέκια Σινιόρα» επικράτησε 1-0, πανηγυρίζοντας το 2Χ2 την πρώτη της νίκη στον όμιλο μετά το 3-0 της πρεμιέρας στην Σουηδία επί της Μάλμε.

Μπάγερν Μονάχου-Ντιναμό Κιέβου 5-0

Πεντάσφαιρο έβγαλε η Μπάγερν Μονάχου και διέλυσε την Ντιναμό Κιέβου με το ευρύ 5-0 κάνοντας το 2Χ2 στη διοργάνωση.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Βιγιαρεάλ 2-1

Η επιστροφή του Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ σε αγώνα Champions League μετά το 2009, τη βραδιά που έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της διοργάνωσης, συνδυάστηκε με το γκολ του Πορτογάλου στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρις στο οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «γύρισε» το ματς με την Βιγιαρεάλ κι επικράτησε με 2-1, πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη μετά το «χαστούκι» που δέχτηκε στην πρεμιέρα από την Γιουνγκ Μπόις.

Στα άλλα ματς:

Την πρώτη της νίκη στην εφετινή διοργάνωση, μετά το εκτός έδρας 1-1 με την Σεβίλη στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου, πανηγύρισε η Σάλτσμπουργκ, η οποία με τα δύο πέναλτι του Αντεγέμι επικράτησε με 2-1 της Λιλ, η οποία παραμένει χωρίς νίκη μετά από 2 αγωνιστικές (0-1-1).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στους ομίλους 5-8 στο Champions League:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 5-0 (12΄΄πεν, 27΄ Λεβαντόφσκι, 68΄ Γκνάμπρι, 74΄ Σανέ, 87΄ Τσούπο-Μότινγκ)

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 3-0 (3΄,79΄πεν. Νούνιες, 69΄ Ράφα Σίλβα)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Αταλάντα (Ιταλία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 1-0 (68΄ Πεσίνα)

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 2-1 (60΄ Τέλες, 90΄+5 Ρονάλντο – 53΄ Αλκάθερ)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Σεβίλη (Ισπανία) 1-1 (49΄ Στέφενς – 87΄πεν. Ράκιτιτς)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Λιλ (Γαλλία) 2-1 (31΄πεν, 53΄πεν. Αντεγέμι – 61΄ Γιλμάζ)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ζενίτ (Ρωσία)-Μάλμε (Σουηδία) 4-0 (9΄ Κλαουντίνιο, 49΄ Κουζιάγεφ, 80΄ Σουτόρμιν, 90΄+4 Γουέντελ)

Γιουβέντους (Ιταλία)-Τσέλσι (Αγγλία) 1-0 (46΄ Κιέζα)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος