Η “Μαρία” έφτασε με ανέμους 240 χλμ/ώρα στο Πουέρτο Ρίκο (video)

Ως τον «καταστροφικότερο στην ιστορία», χαρακτήρισε ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο τον κυκλώνα Μαρία που σαρώνει με ανέμους 240 χλμ/ώρα και σύμφωνα με μετεωρολόγους είναι ο ισχυρότερος των τελευταίων 85 χρόνων για το νησί, που τις τελευταίες εβδομάδες απειλήθηκε από τους τυφώνες ΄Ιρμα και Χοσέ. Το “μάτι” του κυκλώνα άγγιξε έδαφος κοντά στη Γιαμπουκόα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της νήσου, με κατηγορία επικινδυνότητας 4, ωστόσο πέντε ώρες αργότερα, αναφέρθηκε στην κατηγορία 3.

Το μάτι του κυκλώνα άγγιξε έδαφος κοντά στη Γιαμπουκόα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της νήσου, με κατηγορία επικινδυνότητας 4, ωστόσο πέντε ώρες αργότερα, υπήρξε εξασθένηση της “Μαρίας”, στην κατηγορία 3.

Η ισχυρότερη καταιγίδα στην ιστορία του Πουέρτο Ρίκο από το 1928 έκανε σχεδόν αδύνατες τις τηλεπικοινωνίες, προκαλέσει τη διακοπή της υδροδότησης στο 60% του νησιού και της ηλεκτροδότησης σχεδόν στο σύνολο του νησιού.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας διακρίνονται κάτοικοι να έχουν βρει καταφύγιο στα κλιμακοστάσια των κτιρίων, ενώ πλημμύρες και βροχοπτώσεις σαρώνουν και την πρωτεύουσα Σαν Χουάν.

Οι περίπου 3,5 εκατομμύρια κάτοικοι του νησιού που αποτελεί αμερικανικό έδαφος, αλλά και όσοι είχαν καταφύγει εκεί από τα γειτονικά νησιά εξ αιτίας του προηγούμενου τυφώνα, μεταφέρθηκαν υποχρεωτικά στα 500 καταφύγια του νησιού.

Η «Μαρία» προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 2 ανθρώπων στις γαλλικές Αντίλλες χθες Τρίτη. Για τουλάχιστον έξι νεκρούς στο νησί Δομινίκα κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες, ενώ το εύρος των καταστροφών παραμένει ακόμη ασαφές αφού οι επικοινωνίες παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Τις Παρθένες Νήσους πλήττει ο κυκλώνας «Μαρία» – Απειλεί το Πουέρτο Ρίκο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος