Η λάμψη των κινηματογραφικών στούντιο του Hollywood στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Array
Τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η κατασκευή των κινηματογραφικών στούντιο μεγάλης εταιρίας του Hollywood στην περιοχή της Θέρμης, ενώ από βδομάδα θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, καθώς, τις επόμενες ημέρες, ξεκινούν τα γυρίσματα της πρώτης χολιγουντιανής παραγωγής στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστές πολύ μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου.

Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη έπαιξε το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  ένα γραφείο που θα διευκολύνει τους παραγωγούς, μειώνοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και φέρνοντας σε επαφή εταιρείες και νέους καλλιτέχνες. Στην κατεύθυνση αυτή υπεγράφη η συνεργασία μεταξύ των δύο μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης με τα αντίστοιχα τμήματά τους, προκειμένου να δημιουργηθεί το μητρώο επαγγελματιών για την προώθηση νέων ταλέντων.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, στόχος της Περιφέρειας είναι να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον στον χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών, με τεράστια οφέλη για την τοπική οικονομία,  τις θέσεις εργασίας και για την προβολή του τόπου μας.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί τέλη Ιουνίου ο Ισπανός διάσημος ηθοποιός , Αντόνιο Μπαντέρας, για τα γυρίσματα της ταινίας “Barracuda“, σκηνοθεσίας Ρίτσαρντ Χιουζ.

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν κυρίως στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα σημεία της πόλης θα χρησιμοποιηθούν ως εσωτερικό σκηνικό, καθώς υποτίθεται ότι η χολιγουντιανή ταινία διαδραματίζεται στο Μαϊάμι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το συνεργείο του γνωστού ηθοποιού, έκανε ρεπεράζ την περασμένη Πέμπτη στο MΟΜus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη ΔΕΘ και στο MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εντοπίσουν και άλλα χαρακτηριστικά κτήρια της Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες της ταινίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος