Η Λαγκάρντ έλαβε την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου για τον διορισμό της στην ΕΚΤ

394 ψήφους, έναντι 206 κατά και 49 αποχών ενέκρινε η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο τον διορισμό της Κριστίν Λαγκάρντ ως επόμενης προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνει η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα αυτό.

«Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι εξαιρετική επιλογή και έχει την πλήρη υποστήριξή μου», δήλωσε πριν από την ψηφοφορία απευθυνόμενος στην ολομέλεια ο κεντροδεξιός Τσέχος ευρωβουλευτής του Ευρωπαίκού Λαϊκού Κόμματος Λούντεκ Νίντερμαγερ.

Αντίθετα η Ευρωπαϊκή Αριστερά, εκφράζει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν ήταν παρούσα, στο Ευρωκοινοβούλιο παρά την πρόσκληση να παρευρεθεί.

Επιδέξια διαπραγματευτής, αλλά με μικρή εμπειρία στη νομισματική πολιτική, η Λαγκάρντ επελέγη τον Ιούλιο από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αντικαταστήσει από την 1η Νοεμβρίου τον Μάριο Ντράγκι στο πηδάλιο του πιο ισχυρού οικονομικού θεσμού της Ένωσης.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα επισημοποιήσουν τον διορισμό της για οκταετή θητεία κατά τη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιήσουν στα μέσα Οκτωβρίου.

Ο Λουξεμβούργιος Ιβ Μερς ψηφίσθηκε επίσης από το Ευρωκοινοβούλιο για τη θέση του αντιπροέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με 379 ψήφους υπέρ, 230 κατά και 69 αποχές.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος