Η κρουαζιέρα δίνει και πάλι ζωή στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης-Αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Array

Πρόσω ολοταχώς για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη. Το λιμάνι της γίνεται λιμάνι έναρξης και λήξης κρουαζιέρας, για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια. 14 αφίξεις θα γίνουν την σεζόν, η οποία ξεκινάει στις 29 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τον Νοέμβριο. 9 προσεγγίσεις αναμένεται να γίνουν μέχρι και τον Αύγουστο, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης των ταξιδιωτών. Οι άνθρωποι του τουρισμού λένε ότι έτσι θα τονωθεί η τοπική οικονομία, ενώ εκτιμάται ότι 22 επαγγέλματα θα δουλέψουν με την κρουαζιέρα στην πόλη.

Σύμφωνα με τον  ΕΟΔΥ, θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά  τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαιτείται αρνητική διάγνωση 72 ώρες πριν από την επιβίβαση  ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από δημόσια Αρχή. Επίσης, κατά την επιβίβαση θα διενεργείται rapid test και θερμομέτρηση.

Σε περίπτωση  που υπάρξει επιβάτης θετικός στον ιό, πριν από την αναχώρηση, θα οδηγείται σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Ακόμη, πέρα από το συχνό πλύσιμο των χεριών,  την τήρηση αποστάσεων και  την αποφυγή συνωστισμού, η εξυπηρέτηση των επιβατών στα μπουφέ και στα εστιατόρια του κρουαζιερόπλοιου, θα γίνεται αποκλειστικά από μέλη του πληρώματος, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμος αριθμός καμπινών απομόνωσης όσοι και οι επιβάτες και θα γίνεται καθημερινή απολύμανση στις καμπίνες και σε όλους τους χώρους επιβατών και πληρώματος.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το στοίχημα για την ανάκαμψη του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη, έχει ξεκινήσει και θα επαναπροσδιορίσει  τη θέση της στον χάρτη της κρουαζιέρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος