Η ΚΟΘ στο Ανοιχτό Θέατρο Λόφου Κιλκίς στις 2 Ιουλίου

Στο Ανοιχτό Θέατρο Λόφου Κιλκίς θα εμφανιστεί η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Κιλκίς για την απελευθέρωση της πόλης. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας αρχιμουσικός Ανδρέας Τσελίκας. Συμπράττει ως σολίστ ο μόλις 17 ετών εξαιρετικά ταλαντούχος βιολονίστας Χριστόφορος Πετρίδης, που έχει αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις σε περιώνυμους Διεθνείς Μουσικούς Διαγωνισμούς.

Το πρόγραμμα ξεκινά με την Εισαγωγή Κοριολανός που ο Μπετόβεν έγραψε αντλώντας έμπνευση από τη ζωή του ξακουστού Ρωμαίου στρατηγού Γνάιου Μάρκιου Κοριολανού. Η υπερηφάνεια και η δύναμη του τραγικού ήρωα συγκρούονται με τα τρυφερά του αισθήματα για την οικογένειά του και οδηγούν σε ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.

Η ‘Συμφωνία του Διός’ είναι η τελευταία συμφωνία του Μότσαρτ και αποτελεί ένα διαχρονικό αριστούργημα που έχει χαρακτηριστεί ως σταθμός στην ιστορία της μουσικής, αφού αποκαλύπτει όλη τη συνθετική του σοφία, μέσα από έναν καταιγισμό μουσικών ιδεών ανέκφραστης ομορφιάς.

Ο μυθικός Ισπανός βιολονίστας Πάμπλο δε Σαρασάτε συνέθεσε τις ‘Τσιγγάνικες μελωδίες’ του ενσταλάζοντας στο έργο αυτό όλα τα στοιχεία της ξεχωριστής δεξιοτεχνικής του ικανότητας και συνδυάζοντάς τα με τον τρόπο που παίζουν οι τσιγγάνοι το βιολί, σε ένα συναρπαστικό, γεμάτο πάθος τελικό αποτέλεσμα, που αποτελεί αγαπημένη επιλογή ρεπερτορίου των βιρτουόζων του βιολιού παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα έργο του μαέστρου της βραδιάς, Ανδρέα Τσελίκα. Η ‘Εορταστική Εισαγωγή’ γεννήθηκε το 2012, μέσα από την ανάγκη αντίδρασης του συνθέτη στη γενικότερη απαισιοδοξία που είχε κυριεύσει τον τόπο μας, λόγω των αλλεπάλληλων κοινωνικο-οικονομικών κρίσεων. Μελωδίες και ρυθμοί της ελληνικής μουσικής παράδοσης διεγείρουν το συναίσθημα, καθώς εξελίσσονται μέσω μίας λιτής φόρμας, που παραπέμπει στην εποχή της κλασικής περιόδου.

Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021

ώρα 21:30

Ανοιχτό Θέατρο Λόφου

Διεύθυνση ορχήστρας: Ανδρέας Τσελίκας

Βιολί: Χριστόφορος Πετρίδης

Πρόγραμμα:

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Εισαγωγή Κοριολανός, έργο 62

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791): Συμφωνία αρ. 41 σε ντο μείζονα, Κ.551 (του ‘Διός’)

Πάμπλο δε Σαρασάτε (1844-1908): Τσιγγάνικες μελωδίες για βιολί και ορχήστρα, έργο 20

Ανδρέας Τσελίκας: Εορταστική Εισαγωγή για ορχήστρα (2012)

Είσοδος ελεύθερη

Τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος