Η κορύφωση του κύματος της πανδημίας

Να συνδυάσουμε τον εμβολιασμό με μια άλλη δραστηριότητα ως μια ευχάριστη εμπειρία, που θα σώσει την ζωή μας, είναι το μήνυμα που στέλνει ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε αυτό το κύμα της πανδημίας όσοι φτάνουν στα νοσοκομεία είναι εκείνοι που δεν εμβολιάζονται και φαίνεται πως είναι συνειδητοί αρνητές, με διάφορες κοσμοθεωρίες, που όμως δεν εκπλήσσουν πλέον τους γιατρούς, όπως σημειώνει ο κ. Γουργουλιάνης.

Το νέο κύμα πιθανότατα βρίσκεται στην κορύφωσή του, καθώς οι εισαγωγές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδο παντού. «Μπορεί ο υπουργός υγείας της Γερμανίας να είπε κάτι πολύ σκληρό, “ότι έως το τέλος του χρόνου ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε ή θα πεθάνουμε”, αλλά με την ένταση που έχει αυτό το κύμα κάπως έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα», είπε ο κ. Γουργουλιάνης.

«Κρίνοντας ότι έχουμε περίπου 500.000 ανεμβολίαστους, ηλικίας άνω των 50- 60 ετών, τότε με την μεταδοτικότητα του ιού, αυτοί οι άνθρωποι θα “εξαντληθούν” το επόμενο διάστημα. Η πανδημία έρχεται σε κύματα και η κορύφωση καθενός κρατά περίπου 40 με 50 ημέρες. Αυτό με 50- 60 θανάτους καθημερινά, αθροιστικά σημαίνει γύρω στους 3.000 νεκρούς σε 50 ημέρες.

«Συνήθως τα εμβόλια γίνονται σε δυο δόσεις. Στην περίπτωση του covid, όπως διαπιστώθηκε και στο Ισραήλ έχει άμεσα αποτελέσματα μέσα σε δυο -τρείς ημέρες, πολύ πιο σύντομα από την προηγούμενη διπλή δόση, που απαιτούσε ένα δεκαπενθήμερο για την δημιουργία αντισωμάτων».

«Δεν γνωρίζω γιατί οι άνθρωποι σε ένα χωριό στην Θεσσαλία ξέρουν για τον Μπίλ Γκέιτς και την περί αυτού συνομωσιολογία», δήλωσε έκπληκτος ο κ. Γουργουλιάνης, αναφερόμενος στα όσα διακινούνται μέσω διαδικτύου από αρνητές του εμβολιασμού.

«Είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κατά εποχές, όπως συνέβη με την μέθοδο του δαμαλισμού, που δημιουργούσε ανοσία έναντι της ευλογιάς». Τότε ο φόβος των ανθρώπων οφειλόταν στην άγνοια. Όπως φαίνεται και σήμερα οι άνθρωποι αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο.

Συμπερασματικά η απόρριψη είναι ευκολότερη από την κατανόηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος