Η Κίνα θέτει όριο στο online gaming για τους ανηλίκους

Οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν μια νέα σειρά αυστηρότερων κανονισμών για τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού του αριθμού των ωρών που μπορούν να παίζουν οι ανήλικοι.

Οι νέοι κανόνες αποσκοπούν στον περιορισμό της υπερβολικής χρήσης των βιντεοπαιχνιδιών και στην προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας των ανηλίκων. Οι πάροχοι διαδικτυακών παιχνιδιών μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε ανηλίκους μόνο για μία ώρα τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές, ανέφερε το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Υπηρεσία Τύπου και Δημοσιεύσεων. Οι ανήλικοι θα μπορούν επίσης να παίζουν μόνο μία ώρα την ημέρα κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, δημοσίευσαν σφοδρές κριτικές για τη συγκεκριμένη βιομηχανία και μάλιστα χαρακτήρισαν τα βιντεοπαιχνίδια «πνευματικό όπιο». Μετά από αυτό, οι τιμές των μετοχών των εταιριών αυτών, έπεσαν από την ανησυχία για περαιτέρω περιορισμούς.

ΠΗΓΗ: Bloomberg

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος