Η Κίνα εκτόξευσε επανδρωμένο διαστημικό πύραυλο στο διάστημα

Έναν επανδρωμένο διαστημικό πύραυλο εκτόξευσε τη Δευτέρα, η Κίνα. Μεταφέρει δύο αστροναύτες σε ένα πειραματικό διαστημικό εργαστήριο (Tiangong 2), το οποίο αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου για την δημιουργία ενός μόνιμα επανδρωμένου διαστημικού σταθμού που πρόκειται  να τεθεί σε τροχιά γύρω στο 2022.

Οι δύο αστροναύτες θα παραμείνουν στο διάστημα για ένα μήνα. Ο πύραυλος Shenzhou 11 εκτοξεύτηκε πάνω σε ρουκέτα Long March στις 02:30 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα, από την απομακρυσμένη διαστημική βάση Σιουκουάν, στην έρημο Γκόμπι.

Η εκτόξευση μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση. Σε μήνυμά του, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη το προσωπικό για την επιτυχία της εκτόξευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος