Η Κάρμεν Ρουγγέρη στην ΕΡΤ3 – Όχι στον σκοταδισμό και την ατιμωρησία

Ένα έργο με διαχρονικά μηνύματα σθένους, φιλίας και αυτοθυσίας, «Οι άθλοι του Ηρακλή»,  έγινε η αγαπημένη παράσταση μικρών και μεγάλων, την οποία υπογράφει η ηθοποιός και συγγραφέας Κάρμεν Ρουγγέρη.

2.000 άτομα παρακολουθούν κάθε παράσταση, εν μέσω πανδημίας, και όπως σημειώνει η κ. Ρουγγέρη, πιθανότατα, τον Μάρτιο να ανεβεί το έργο και στην Θεσσαλονίκη. «Οι άθλοι του Ηρακλή», αναφέρεται στην δύναμη της θέλησης, γιατί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες: «Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει».

Αναφερόμενη στην παράσταση ενός άλλου έργου, του “Μικρού Πρίγκιπα”, η κ. Ρουγγέρη, χαρακτήρισε αδιανόητες τις εκδηλώσεις των αρνητών, που οδήγησαν ακόμη και στο κάψιμο ενός βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά, που απευθυνόταν σε μικρά παιδιά και τα ενημέρωνε σχετικά με την πανδημία και τα μέτρα προφύλαξης.

«Κάτι θα έπρεπε να γίνει και να σταματούν αυτά τα πράγματα στην γένεση τους. Πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί οι άνθρωποι, γιατί διαφορετικά θα υπάρξουν και άλλα. Δεν επεμβαίνει εγκαίρως η δικαιοσύνη. Πάμε στο σκοτάδι. Είναι απαράδεκτο», δηλώνει η ηθοποιός, σημειώνοντας ότι η τέχνη πρέπει να παίρνει θέση σε τέτοια φαινόμενα.

Η κ. Ρουγγέρη στηλίτευσε την πρακτική των τηλεοπτικών σταθμών να αναπαράγουν, στο πλαίσιο της “ενημέρωσης”, γεγονότα βίας, με τρόπο που ουσιαστικά προκαλείται επανάληψη του ίδιου φαινομένου. «Γιατί πρέπει να βλέπουμε αυτά τα πράγματα; αυτά ξυπνάνε μέσα στους άρρωστους ανθρώπους τέτοιες επιθυμίες [βίας]. Υπάρχουν μιμητές και θα έπρεπε να επεμβαίνει το ΕΣΡ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος