Η καλοκαιρινή απόδραση σε κάμπινγκ είναι επιλογή

Αισιόδοξοι ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες δηλώνουν οι επιχειρηματίες του κάμπινγκ, που βλέπουν τους τουρίστες να επανέρχονται, επιλέγοντας διακοπές μέσα στην φύση.

Η φιλοσοφία εκείνων που επιλέγουν το κάμπινγκ διαφέρει. Προτιμούν την άμεση επαφή με την φύση, χωρίς τοίχους, όπου η επικοινωνία με τους άλλους έρχεται μέσω της γειτνιάσεως. Έτσι αναπτύσσονται οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, ακόμη και από διαφορετικές χώρες που διαπιστώνουν ότι έχουν πολλά κοινά, εξηγεί ο Αντώνης Δεληδημητρίου, πρόεδρος πανελλήνιας ένωσης ιδιοκτητών κάμπινγκ.

Όποιος μετακινείται με ένα αυτοκινούμενο όχημα σημαίνει ότι βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσει την βενζίνη, προκειμένου να διασχίσει την Ευρώπη και να έρθει στην Χαλκιδική. Αυτό δείχνει ότι η επιλογή του δεν τυχαία. Το κάμπινγκ είναι τρόπος ζωής, δεν έχει σχέση με την εξοικονόμηση χρημάτων και πιο φτηνές διακοπές.

Βεβαίως το κόστος είναι ασύγκριτα χαμηλότερο από εκείνο των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων.  Έτσι, δίνεται η δυνατότητα για παρατεταμένες διακοπές. Ενδεικτικά, για μια σκηνή με δυο άτομα κυμαίνεται από 18 έως 25 ευρώ την ημέρα. Ανάλογα με τον μήνα και την ζήτηση μπορεί να υπάρχουν αυξομειώσεις. Σύμφωνα  με τον κ. Δεληδημητρίου η καλύτερη περίοδος για τους φανατικούς του κάμπινγκ είναι ο Σεπτέμβριος.

Σύντομα ολοκληρώνεται η αστεριοποίηση και των κάμπινγκ, σημειώνει ο κ. Δεληδημητρίου. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχουν κατηγορίες για τις προσφερόμενες παροχές ανάλογες με εκείνες στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα.

Η Σιθωνία, είναι μια υπο-χερσόνησος της χερσονήσου της Χαλκιδικής, όπου καταλήγουν χιλιάδες ταξιδιώτες αναζητώντας μια εικόνα του επίγειου παραδείσου.

Ένα ταξίδι μετριέται καλύτερα με φίλους παρά με μίλια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος