Η Καλαμαριά δεν ξεχνά: 48 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η Καλαμαριά τίμησε και φέτος τη μαύρη επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς με την Ένωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων, είχε ως αφετηρία το Άλσος Αγνοουμένων, όπου τελέστηκε παράκληση για τους αγνοουμένους.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, μαζί με τον τέως Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδη, προχώρησαν σε συμβολική δενδροφύτευση.

“Να μην ξεχνάμε. Όπως δεν ξεχνάμε τις αλησμόνητες πατρίδες τις δικές μας, έτσι δεν ξεχνάμε και την Κύπρο. Είναι μία πατρίδα μας και είναι χρέος μας κάθε χρόνο να ανταμώνουμε εδώ, μέχρις ότου να δικαιωθεί και να καταδικαστεί η Τουρκία για όσα έχει πράξει, για τα εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων αδελφών μας, είτε στον ελλαδικό χώρο, είτε στην Κύπρο” δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών στης Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης από την πλευρά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Δήμο Καλαμαριάς για τη στήριξή του, που κάθε χρόνο δίνει το παρόν διοργανώνοντας εκδηλώσεις μνήμης και υπενθυμίζοντας σε όλους την τραγωδία που βίωσαν οι Κύπριοι.

“Θα πρέπει να αντιληφθούμε ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία με αυτήν την αυξανόμενη αναθεωρητική συμπεριφορά από πλευράς Τουρκίας, την ανάγκη έτσι ώστε να κινηθούμε μαζί, Αθήνα και Λευκωσία, ειδικότερα μέσα στο πλαίσιο της κοινής Ευρωπαϊκής μας οικογένειας, για να ανατρέψουμε, να αποτρέψουμε τις όποιες προσπάθειες γίνονται από πλευράς της Τουρκίας , μέχρι να αναθεωρηθεί η συμπεριφορά αυτή” επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Η εκδήλωση μνήμης έκλεισε με μουσικές και χορούς από την Κύπρο, στην Πλαζ Αρετσούς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνος, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, η Αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου, οι βουλευτές Ά Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας, Άννα Ευθυμίου, Γιάννης Αμανατίδης και Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Πρόξενος της Κύπρου, Σπύρος Μιλτιάδης, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος