Η Isabella Rossellini και o Shigeru Umebayashi κερδίζουν το βραβείο καριέρας στη 18η έκδοση του Φεστιβάλ της Ρώμης

Η Isabella Rossellini και o Shigeru Umebayashi θα λάβουν το βραβείο καριέρας του 18ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 29 Οκτωβρίου 2023 στο Auditorium Parco della Musica Ennio Morricone. Την ανακοίνωση έκανε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Πάολα Μαλάνγκα με τον Τζιαν Λουίτζι Φαρινέλι, Πρόεδρος του Fondazione Cinema per Roma και η Γενική Διευθύντρια Francesca Via.

Η Isabella Rossellini και o Shigeru Umebayashi κερδίζουν το βραβείο καριέρας στη 18η έκδοση του Φεστιβάλ της Ρώμης

Η Isabella Rossellini είναι μια εκλεκτή αντικομφορμίστρια καλλιτέχνης, και κόρη της Ingrid Bergman και του Roberto Rossellini: το Φεστιβάλ θα γιορτάσει το δημιουργικό της ταλέντο σε μια συνάντηση με το κοινό και μια αναδρομική έκθεση έργων στα οποία πρωταγωνίστησε ή σκηνοθέτησε, έγραψε το σενάριο ή απλά συμμετείχε. Καθιερώθηκε στο κοινό μέσω της ερμηνείας της στο «Μπλε Βελούδο» (Blue Velvet του David Lynch) και κέρδισε τη διεθνή αποδοχή με τη μαύρη κωμωδία «Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ» (Death Becomes Her του Robert Zemeckis). Η ίδια έχει σκηνοθέτησει τα οικολογικού ενδιαφέροντος Green Porno, Seduce Me, Mammas. Συμμετείχε επίσης στην ταινία μικρού μήκους «My Dad is 100 Years Old» του Guy Maddin, το οποίο έγινε για την εκατοστή επέτειο από τη γέννηση του πατέρα της.

Στις ταινίες του προγράμματος περιλαμβάνουν επίσης το «Στρόμπολι» (Stromboli ΑΚΑ Terra di Dio) του Roberto Rossellini, την πρώτη ταινία που έκανε ο σκηνοθέτης με την Ingrid Bergman. Θα προβληθούν επίσης η «Φθινοπωρινή Σονάτα» (Autumn Sonata του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν), η τελευταία ταινία στην οποία έπαιξε η Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

Στο άλλο βραβείο τώρα: Ο Ιάπωνας συνθέτης Shigeru Umebayashi είναι δημιουργός μερικών από τα πιο εμβληματικών soundtracks στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Το έργο του, είναι μοναδικό, ζωντανό και έντονο που βρίσκεται στη συμβολή της Ανατολικής και Δυτικής μουσικής. Χάρη στο πρωτότυπο και απολύτως αναγνωρίσιμο στυλ, ο Shigeru Umebayashi έχει συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με εξαιρετικούς κινηματογραφιστές όπως ο Wong Kar-wai (In the Mood For Love, 2046, Grandmaster) και τον Zhāng Yìmóu (Τα ιπτάμενα στιλέτα, Η Κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού).

Η Isabella Rossellini και o Shigeru Umebayashi κερδίζουν το βραβείο καριέρας στη 18η έκδοση του Φεστιβάλ της Ρώμης

Ένας διεθνώς αγαπημένος συνθέτης, και με συμμετοχές σε μεγάλες παραγωγές καθώς ο Umebayashi επίσης συνεργάστηκε στις ταινίες «Ένας Άνδρας Μόνος» (A Single Man του Tom Ford) και «Hannibal: Η Αρχή» (Hannibal Rising του Peter Webber).

Ο Shigeru Umebayashi θα παρευρεθεί σε μια συνάντηση με το κοινό, με θέμα, τί άλλο… τη μουσική και την εικόνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος