Η Google τιμά την 151η επέτειο του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης

Στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (The Metropolitan Museum of Art) -το οποίο ιδρύθηκε σαν σήμερα (13/4) πριν από 151 χρόνια- είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google. Το μουσείο ιδρύθηκε το 1870 από μια ομάδα Αμερικάνων επιχειρηματιών, χρηματοδοτών, στοχαστών και κορυφαίων καλλιτεχνών της εποχής, οι οποίοι επιθυμούσαν να δημιουργήσουν ένα μουσείο για να φέρουν την τέχνη και την καλλιτεχνική παιδεία στον αμερικανικό λαό.

Το πρώτο έργο τέχνης του μουσείου –που σήμερα είναι το μεγαλύτερο της Νέας Υόρκης με εκθέματα γύρω από την Τέχνη και ένα από τα πλέον σημαντικά σε ολόκληρο τον κόσμο- ήταν μια ρωμαϊκή σαρκοφάγος. Σήμερα, στη μόνιμη συλλογή του φιλοξενούνται περισσότερα από  1,5 εκατομμύριο αντικείμενα, τα οποία εκτείνονται σε περισσότερα από 5.000 χρόνια Ιστορίας και προέρχονται σχεδόν από κάθε γωνία της Γης.

Μερικά από τα πολύτιμα έργα του Met (όπως είναι επίσης γνωστό το μουσείο) απεικονίζονται στο σημερινό Doodle της Google: Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται ένα βυζαντινό ψηφιδωτό δάπεδο από το 500-550 μ.Χ., η πανοπλία του Γερμανού αυτοκράτορα Φερδινάνδου Α’ από τον 16ο αιώνα, μια παραδοσιακή φορεσιά των Lakota και ο πίνακας με τίτλο «Αυτοπροσωπογραφία» του Samuel Joseph Brown Jr., από τη δεκαετία του 1940.

Το Met βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν. Όπως καταλήγει η Google στο σημείωμά της, είτε το έχετε ήδη επισκεφτεί στο παρελθόν είτε το επισκέπτεστε για πρώτη φορά, όταν θα έχετε την ευκαιρία, μην ξεχάσετε να θαυμάσετε από κοντά τον William. Πρόκειται για τη δημοφιλή «μασκότ» του μουσείου: έναν γαλάζιο ιπποπόταμο, δείγμα της τέχνης από το Μέσο βασίλειο της Αιγύπτου.


Πηγή-φωτογραφία: Google

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος