Η γιορτή των γρίφων στο Καστελλόριζο

Μια εθελοντική πρωτοβουλία, μία διοργάνωση υψηλού επιστημονικού επιπέδου και  κυρίως μια μεγάλη γιορτή της γνώσεως και του πολιτισμού λαμβάνει χώρα στο Καστελλόριζο, όπου πραγματοποιείται το φεστιβάλ των γρίφων από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Η Μεγίστη έχει παράδοση στους γρίφους αναφέρει η Ελένη Γραμματικοπούλου, υπεύθυνη της ομάδας «science Reactors». Στο ερώτημα γιατί φεστιβάλ γρίφων στο Καστελλόριζο η απάντηση είναι ότι στο νησί υπάρχει το μοναδικό μουσείο γρίφων.   Το Μουσείο Γρίφων Μεγίστης, το πρώτο στην Ελλάδα, ιδρύθηκε από τον μαθηματικό Πανταζή Χούλη. Διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή γρίφων στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, με 4000 εκθέματα, πολλά από τα οποία είναι επινοήσεις και κατασκευές του κ. Χούλη.

Ξεκινούμε 53 άνθρωποι, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί ερευνητές και οργανώνουμε ένα τριήμερο γιορτής, που η μοναδικότητα του έγκειται στο ότι απευθύνεται σε όλους.

Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας από 5 έως 105 ετών, χωρίς να απαιτούνται ξεχωριστές νοητικές ικανότητες.

Οι γρίφοι συνοδεύονται από παιχνίδια επιστήμης και στο Καστελόριζο γίνεται μια φιέστα επιστήμης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος