Ο σεφ Νικόλαος Κωνσταντής έχει πολλές γαστρονομικές προτάσεις για να αναδείξει τη μαγειρική και την κουζίνα της Κέρκυρας. Μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντής φτιάχνει το μεγαλύτερο μπέργκερ του νησιού, συμπράττοντας όπως είπε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Περίμετρος” με μία κλασική ελληνική ταβέρνα.
Από την πλευρά του ο Σάκης Κώστας , επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας τόνισε ότι στο κατάστημα του μαγειρεύουν παραδοσιακά πιάτα και φημισμένες Κερκυραϊκές συνταγές όπως μπουρδέτο, παστιτσάδα, σοφρίτο κ.α. προσθέτοντας το δικό τους μείγμα μπαχαρικών, τα λεγόμενα σπετσερικά, που αγοράζουν οι κάτοικοι του νησιού από τα… φαρμακεία.
Η γαστρονομία, ωστόσο, μπορεί όπως τόνισαν οι δυο σεφ, να προσελκύσει τόσο Έλληνες όσο και ξένους τουρίστες και έτσι προέκυψε η συνεργασία τους. Το συγκεκριμένο χειροποίητο μπέργκερ που εμπνεύστηκε ο κ. Κωνσταντής αρωματίζεται από κουμ κουάτ, το φημισμένο φρούτο της Κέρκυρας, ένα εσπεριδοειδές που είναι διάσημο διεθνώς.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος