I. Φιλιππούσης εκτελεστικός διευθυντής ΕΠΟ για Conference League: Όλοι θέλουμε να γίνουν όλα τέλεια – Προσπαθούμε να κάνουμε έναν τελικό υψηλού επιπέδου

«Η Ελληνική Ομοσπονδία τα τελευταία τρία χρόνια διεκδικούσε αυτόν τον τελικό. Ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενοι που τον φέραμε στην Αθήνα. Είναι ο τρίτος τελικός του Conference League και η ικανοποίησή μας είναι στο μέγιστο επειδή συμμετέχει -είναι σπάνιο το φαινόμενο- ελληνική ομάδα σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης που διεξάγεται στην Ελλάδα και έτσι δίνουμε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να διεκδικήσει σε φίλιο περιβάλλον το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

»Με τις ευχές όλων λοιπόν, περιμένουμε το αγωνιστικό κομμάτι και νιώθουμε και μία σιγουριά όσον αφορά το οργανωτικό, δεδομένου ότι υπάρχει μία εξαιρετική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, την ελληνική Αστυνομία, όλους τους δημόσιους φορείς που είναι υπεύθυνοι για τις αστικές συγκοινωνίες, το αεροδρόμιο» τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης, μιλώντας στο Update και τον δημοσιογράφο Τάκη Σαράντη.

Πρόσθεσε ότι « είναι ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα. Υποδεχόμαστε σε 48 ώρες χιλιάδες ανθρώπους από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Αντιλαμβάνεστε ότι χρειάζεται άριστος συντονισμός. Κοντά μας είναι βεβαίως και η UEFA που έχει και το κεντρικό σχέδιο για τον τελικό και τη μεγάλη τεχνογνωσία. Νομίζω ότι μέχρι στιγμής βρισκόμαστε σε καλό, πολύ καλό επίπεδο[…]».

Επιπλέον ανέφερε ότι «η πόλη κινείται ήδη σε ρυθμούς τελικού μιας και από το πρωί το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, την Πλατεία Κοτζιά στο κέντρο του Fan Festival, όπου υπάρχει πληθώρα ψυχαγωγικών και διαδραστικών παιχνιδιών για όλους τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου».

Σε άλλο σημείο είπε: « η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία και με τους ειδικούς εμπειρογνώμονες της UEFA που έχουν κάνει και πολλές συναντήσεις μέχρι το ανώτατο επίπεδο, αυτό δηλαδή του κυρίου Χρυσοχοΐδη, τον οποίο όλοι ευχαριστούμε και για την προσωπική του ενασχόληση, γιατί χθες ήταν στη Νέα Φιλαδέλφεια και επιθεώρησε τα πάντα, έχει κάνει μια γιγάντια επιχείρηση και μπορούν βεβαίως και οι συνάδελφοί σας από το αντίστοιχο ρεπορτάζ να το πιβεβαιώσουν.Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει ειδική διαδικασία για την άφιξη των εννέα χιλιάδων εκατό οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού και αντίστοιχα της Φιορεντίνα στο γήπεδο.

»Και αυτό το οποίο παρακαλούμε όλους τους Αθηναίους, όλους όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία, είτε ως φίλαθλοι είτε ως κάτοικοι της περιοχής, να ακολουθήσουν τις αποφάσεις και τις οδηγίες της Αστυνομίας. Όλο αυτό το τελευταίο διάστημα γίνεται μια επικοινωνιακή καταιγίδα ώστε να εξασφαλιστεί αφενός η απρόσκοπτη διοργάνωση του τελικού και αφετέρου η ασφάλεια όλων. Συνεπώς, νομίζω ότι στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική. Πρέπει να υπογραμμίσω ότι η Ολυμπιακός έχει κάνει εξαιρετικές προσπάθειες και αυτός ώστε να συνεισφέρει σε όλο το κομμάτι αυτό, γιατί είναι πολύ μεγάλη δίψα του κόσμου να παρακολουθήσει έναν τελικό που λέμε ξανά ότι μία ομάδα της χώρας που τον διοργανώνει μετέχει σε αυτόν. Συνεπώς, πιστεύω ότι στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική και όλα θα γίνουν όπως πρέπει, γιατί μας βλέπει και όλη η Ευρώπη».

Για τα εισιτήρια σημείωσε μεταξύ άλλων: Θα ήθελα επιστήσω την προσοχή στους φιλάθλους σχετικά με τα πλαστά εισιτήρια και τα εισιτήρια, τα οποίοι πωλούνται στη «μαύρη αγορά». Δυστυχώς σε κάθε τελικό υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα παρεμπορίου αλλά η συμβουλή σε όλους είναι απλή. Τα εισιτήρια πωλούνται μόνο από την UEFA σε ηλεκτρονική μορφή, και ειδική κωδικοποίηση. Δεν παραχαράσσονται, δεν υπάρχουν σε έγχαρτη μορφή. Πρέπει να τονίσουμε ότι όλοι οι φίλαθλοι, οι οποίοι διαθέτουν εισιτήριο για τον αγώνα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους έγγραφο ταυτοπροσωπίας. Επίσης δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στις κερκίδες του γηπέδου κρατώντας τσάντες μεγαλύτερες του σχήματος Α4».

Σε ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη ενημέρωσης ότι πολλά εισιτήρια των Ιταλών έχουν καταλήξει σε χέρια φίλων του Ολυμπιακού και αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για το τι θα γίνει με αυτούς τους φιλάθλους όταν θα φτάσουν πια στο γήπεδο ο κ. Φιλιππούσης απάντησε «όσον αφορά τους Ιταλούς, οι Ιταλοί όπως και Ολυμπιακός δικαιούνται 9.100 εισιτήρια. Επέστρεψαν στην UEFA γύρω στα 300. Πράγματι[…] υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες. Όμως επειδή ήδη εδώ και μέρες έχουν τεθεί υπόψη της Αστυνομίας, είναι προφανές ότι θα υπάρχει διαδικασία ελέγχου και ταυτοποίησης στα τουρνικέ στις εισόδους και εκεί πλέον θα ληφθούν τα ανάλογα μέτρα, όπως ακριβώς τα είχε σχεδιάσει η Ελληνική Αστυνομία[…]
Προσπαθούμε να κάνουμε έναν τελικό ο οποίος θα είναι υψηλού επιπέδου και ο οποίος προφανώς θα ανοίξει και την πόρτα για να κάνουμε και άλλες τέτοιες διοργανώσεις στο μέλλον στην Ελλάδα».

Είναι αυτονόητο ότι μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού, η ζήτηση για τα εισιτήρια ξεπέρασε κάθε φαντασία καθώς ήταν πολλαπλάσια από την προσφορά των εισιτήριων. «Είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν έχει λύση γιατί είναι απλοί αριθμοί.
Δεν είναι ένα ματς που μπορούμε να πάμε όλοι. Υπάρχει δυσφορία, υπάρχει κριτική. Δεν χρειάζεται όμως να είναι τόσο κακόπιστη, γιατί πραγματικά όλοι επιθυμούμε το γήπεδο να είναι γεμάτο, τη μεγάλη πλειοψηφία να την έχει Ολυμπιακός και φυσικά μαζί με τον κόσμο του να πανηγυρίσει το τρόπαιο. Κανείς δεν βάζει προσκόμματα. Όλοι θέλουμε να γίνουν όλα τέλεια. Προσοχή όμως γιατί τα μέτρα είναι αυστηρά και πρέπει να τα τηρήσουμε όλοι για να μην ταλαιπωρηθεί κανένας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος