Η Ευρώπη προωθεί την ελληνική πρόταση για κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προωθείται από τα κράτη μέλη της ΕΕ το θέμα της έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού στο πλαίσιο της πρότασης που έχει καταθέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κράτη μέλη με την υποστήριξη της ίδιας ενέκριναν τις κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν στην έκδοση αποδεικτικών εμβολιασμού για ιατρικούς σκοπούς.

Είναι ενδεικτικό ότι αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν τη βάση ενός πλαισίου εμπιστοσύνης που θα διασφαλίζει και τη γνησιότητα των πιστοποιητικών.

Μαξίμου: Έγινε το πρώτο βήμα

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο βήμα ως προς την υλοποίηση της ελληνικής πρότασης  όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση και το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην οποία σημειώνεται ότι: «Το πρώτο βήμα υλοποίησης της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, έγινε σήμερα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως «Τα κράτη- μέλη, με την υποστήριξη της Κομισιόν, συμφώνησαν στις κατευθυντήριες γραμμές για την έκδοση τυποποιημένων κοινών ευρωπαϊκών πιστοποιητικών για ιατρικούς λόγους. Πρόκειται για μια σημαντική αρχή. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η διεύρυνση της χρήσης τους ώστε να διευκολύνονται οι Ευρωπαίοι πολίτες στα ταξίδια τους, όταν σημαντικό ποσοστό θα έχει εμβολιαστεί»

«Σε πείσμα κάποιων στην Ελλάδα, η υλοποίηση της πρότασης του Πρωθυπουργού προχωράει βήμα-βήμα κι όσο νωρίτερα γίνει πράξη τόσο το καλύτερο για όλους» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Η Στέλλα Κυριακίδου

Στο θέμα αναφέρθηκε και η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου σημειώνοντας πως «τα διαλειτουργικά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο για τους πολίτες, τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και όταν θα την έχουμε ξεπεράσει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος