Η ΕΡΤ στην πόλη «φάντασμα» του Μικολάιβ

Εικόνα καταστροφής στο Μικολάιβ που βρίσκεται στο στόχαστρο των ρωσικών επιθέσεων. Οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν από δημόσια κτίρια, που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές και πλέον έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, όπως το κτίριο διοίκησης της πόλης.

«Εδώ ήταν ο πρώτος όροφος του κτιρίου, όπου καταστράφηκε ολοσχερώς και πέθαναν οι εργαζόμενοι», δηλώνει στην ΕΡΤ ο Εκπρόσωπος Τύπου Στρατιωτικής Διοίκησης του Μικολάιβ Dmytro Pletenchuk.

Συντρίμμια, λαμαρίνες, θρυμματισμένες τζαμαρίες και μισογκρεμισμένοι τοίχοι ό,τι απέμεινε από το αεροδρόμιο του Μικολάιβ.

Έναν τεράστιο κρατήρα στην πίσω πλευρά της πολυκατοικίας που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το κέντρο του Μικολάιβ προκάλεσε επίθεση με ρουκέτα που έπληξε την περιοχή. Οι τζαμαρίες της πολυκατοικίας έσπασαν, αυτοκίνητα καταστράφηκαν ενώ οι κάτοικοι ακούνε όπως λένε καθημερινά βομβαρδισμούς.

Το 60% των κατοίκων σύμφωνα με τις αρχές παραμένει στην πόλη, δίνοντας μια αληθινή μάχη με τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά και την έλλειψη νερού και ρεύματος που προκάλεσαν επιθέσεις σε αγωγούς ύδρευσης και ηλεκτρικούς σταθμούς.

αποστολή Μικολάιβ: Έλενα Αποστολίδου
κάμερα: Αντώνης Κατσουγιαννόπουλος – ήχος: Αντώνης Κυπραίος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος