Η ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη στο Ισραήλ: «Γίνονται χειρουργεία χωρίς αναισθητικό εντός της Γάζας»

Μετά το χτύπημα στο νοσοκομείο στη Γάζα έχει αλλάξει τελείως το κλίμα, νομίζω ότι βλέπουμε μια νέα σελίδα στον πόλεμο αυτό που ελλοχεύει κινδύνους να πυροδοτήσει εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή, ανέφερε η δημοσιογράφος Αλεξία Καλαϊτζή που μαζί με τον εικονολήπτη Γιάννη Παρίση, βρίσκονται στο Ισραήλ για λογαριασμό της ΕΡΤ.

Όπως είπε, βλέπουμε την πόλωση να αυξάνεται από όλες τις πλευρές. Πρόσθεσε ότι «βρεθήκαμε χθες σε μια γειτονιά στη Γιάφο. Είναι μια γειτονιά που παραδοσιακά συμβιώνουν μουσουλμάνοι, εβραίοι και χριστιανοί. Και μιλήσαμε με τους Άραβες καταστηματάρχες. Μας είπαν ότι τα εστιατόρια τους είναι άδεια από τη Δευτέρα, από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος και οι ίδιοι το ερμηνεύουν διπλά. Από τη μια μας είπαν ότι ο κόσμος έτσι κι αλλιώς κυκλοφορεί λιγότερο, φοβούνται. Από την άλλη μας είπαν ότι νιώθουν ότι γίνεται και ένα εμπάργκο κατά των επιχειρήσεών τους γιατί δεν θέλουν οι Ισραηλινοί να δώσουν χρήματα σε αραβικές επιχειρήσεις μετά την επίθεση της Χαμάς. Την ίδια στιγμή είδαμε ότι μπήκε στο τραπέζι το θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας. Έχει γίνει μια συμφωνία μεταξύ Μπάιντεν και Σίσι να ανοίξει η Ράφα για περίπου 20 φορτηγά, όπως διαβάζουμε, αρχικά. Επίσης, επίσης υπάρχει ο αντίλογος 20 φορτηγά αυτή τη στιγμή μοιάζουν μια σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν στη Γάζα. Μπορεί να είναι ένα πρώτο καλό βήμα, ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι γίνονται χειρουργεία χωρίς αναισθητικό εντός της Γάζας καθώς τα αποθέματα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Πολύ δύσκολη είναι αυτή η κατάσταση και οι ισορροπίες πάρα πολύ λεπτές αυτή τη στιγμή στον πόλεμο».

Από τη μέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος υπάρχουν περίπου 3.500 νεκροί εντός της Γάζας και στη Δυτική Όχθη. Η πρώτη εβδομάδα του πολέμου ήταν η φονικότερη εβδομάδα στη Δυτική Όχθη από το 2005 με 58 νεκρούς και χθες 18/10 όπως μετέδωσε τοπικό πρακτορείο ειδήσεων υπήρχαν και τραυματίες έπειτα από εντάσεις στην περιοχή.

Σχετικό Άρθρο: Πρώτη χαραμάδα στην πολιορκία της Γάζας η συμφωνία για ανθρωπιστική βοήθεια – Αρχή με 20 φορτηγά μέσα στις επόμενες μέρες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος