Η επέλαση του metaverse: Πούλησαν στο παιχνίδι Decentraland εικονικό οικόπεδο έναντι 2,4 εκατ. δολαρίων

Σε ποσό ρεκόρ, έναντι 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονόμισμα πουλήθηκε μια έκταση μόλις μισού στρέμματος στον εικονικό κόσμο Decentraland. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί μέχρι σήμερα για εικονικό ακίνητο.

Σε αντιστοιχία, το ποσό των 2,4 εκατ. δολαρίων αγγίζει τα 618.000 MANA που πλήρωσε η επενδυτική εταιρεία κρυπτονομισμάτων Tokens.com ούτως ώστε να αποκτήσει εικονική έκταση 565 τετραγτωνικών μέτρων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του παιχνιδιού Decentraland.

Το εν λόγω οικόπεδο βρίσκεται στη συνοικία «Fashion Street» («Οδός Μόδας») και θα αξιοποιηθεί για εικονικές επιδείξεις μόδας, καθώς και για πώληση ρούχων για avatars.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο, μια άλλη έκταση, πάλι του Decentraland, δόθηκε σε νέα ιδιοκτησία για 1,3 εκατομμύρια MANA, ένα ποσό που αντιστοιχούσε τότε σε 900.000 δολάρια.

Σε αυτή την περίπτωση, αγοραστής δημιούργησε ένα εικονικό εμπορικό κέντρο για την πώληση ψηφιακών ρούχων, Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στο Reuters, ο χώρος παραμένει άδειος.

Πάντως, όπως συμβαίνει και με άλλα κρυπτονομίσματα, η ισοτιμία του MANA παρουσιάζει «σκαμπανευάσματα», ενώ μετά την μετονομασία της Facebook έως και σήμερα η τιμή του έχει αυξηθεί κατά περίπου 400%.

Τι είναι το Decentraland

Πρόκειται για ένα παιχνίδι προσομοίωσης, έναν εικονικό τρισδιάστατο χώρο –metaverse- όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν εκτάσεις, να μπαινοβγαίνουν σε κτίρια, να περιηγούνται και να συναντώνται με τα avatars άλλων χρηστών.

Τα περιβάλλοντα αυτά φέτος έγιναν δημοφιλή δεδομένου ότι η πανδημία ανάγκασε τους πολίτες να κλειστούν στο σπίτι και να περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά από τις οθόνες τους.

Σε συνέχεια αυτού, ο όρος metaverse έγινε ευρύτερα γνωστός προ εβδομάδων όταν η Facebook άλλαξε το όνομά της σε Meta Platforms για να δώσει βάση πλέον στην ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων, αλλά σε εικονική πραγματικότητα, ακολουθώντας την τάση.

Το Decentraland ανήκει σε ένα είδος metaverse στο οποίο οι συναλλαγές πιστοποιούνται με την τεχνολογία blockchain, την ίδια που χρησιμοποιείται και για τα κρυπτονομίσματα.

Οι χρήστες χρησιμοποιούν το κρυπτονόμισμα MANA του Decentraland για να αγοράζουν εκτάσεις στη μορφή NFT (Νon-Fungible Token, «μη ανταλλάξιμη μάρκα»), ένα είδος πιστοποιητικού γνησιότητας και ιδιοκτησίας σε ηλεκτρονική μορφή.

Αρκετοί είναι αυτού που αγοράζουν εκτάσεις ως επένδυση, θεωρώντας ότι η αξία τους θα αυξηθεί μελλοντικά, σύμφωνα με το Reuters.

Με πληροφορίες από Reuters 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος