Η Ελληνική λογοτεχνία – ποίηση στην Διεθνή έκθεση του Καΐρου

Η ελληνική βιβλιοπαραγωγή αποτελεί σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού της χώρας και η Ελλάδα τιμάται από τον αραβόφωνο κόσμο στην διεθνή έκθεση βιβλίου του Καΐρου.

Ανοίγει τις πύλες της η 53η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Καΐρου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Αιγύπτου και θα λειτουργεί από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου.

1.200 εκδότες από 125 χώρες θα εκθέσουν ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η συγγραφική πένα των δημιουργών. Οι ιδιαίτερες σχέσεις σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ  Ελλάδας και Αιγύπτου τα τελευταία χρόνια, είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος για αυτήν την τιμητική διάκριση. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο κλίμα και ήταν οι Αιγύπτιοι που επέμενα να είναι η Ελλάδα τιμώμενη χώρα, σημειώνει ο Νίκος Κούκης, πρόεδρος του Ελληνικού ιδρύματος Πολιτισμού.

«Κάθε εξωστρεφές βήμα για τον ελληνικό πολιτισμό και τα γράμματα αποτελεί ένα λιθαράκι στην οικοδόμηση της εικόνας της χώρας στο διεθνές κοινό. Οι ελληνική βιβλιοπαραγωγή είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον πολιτισμό της χώρας, αναφέρει ο κ. Κούκης. Είναι μία ευκαιρία, για το αραβόφωνο κοινό να γνωρίσει καλύτερα τόσο την κλασική όσο και τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία.

Πολλοί συγγραφείς θα παραστούν στην έκθεση και θα μιλήσουν για αυτό που αποτελεί ελληνικό βιβλίο. Η διείσδυση στον αραβόφωνο κόσμο έχει πολύ μεγάλη σημασία εμπορικά, αλλά κυρίως πολιτιστικά, εξηγεί ο κ. Κούκης. Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού έχει διακριθεί μέσω μεταφραστών για τις μεταφράσεις που πραγματοποιεί στα αραβικά.

Στόχος των Ελλήνων διοργανωτών είναι η άριστη παρουσία του περιπτέρου, και μέσω αυτής η διαδικτυακή παρακολούθηση των δραστηριοτήτων.

Ο Καβάφης με μελαγχολικό ύφος έγραψε: «αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις». Όμως, το ελληνικό πνεύμα “σα θαρραλέο από καιρό” πάντα επιστρέφει εκεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος