Η Ελλάδα στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου Καΐρου

Η θεατρική Ομάδα 7 και ο σκηνοθέτης Ευδόκιμος Τσολακίδης θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου Καΐρου που θα παρουσιαστεί στις 14-19 Δεκεμβρίου 2021.

Η διοργάνωση ξεκίνησε από τον Αύγουστο με την υποβολή προτάσεων των καλλιτεχνικών ομάδων από την Αίγυπτο και από όλον τον κόσμο. Συνολικά υποβλήθηκαν 285 παραστάσεις, οι 118 από την Αίγυπτο και 167 από διεθνείς θιάσους.

Η επιτροπή πρόκρισης με πρόεδρο την Ντίνα Αμίν, σκηνοθέτρια και αναπληρώτρια καθηγήτρια Θεάτρου του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου Καΐρου και μέλη της τους Αιγύπτιους καλλιτέχνες Latifa Fahmy, Ahmed Mokhtar και τον Αμερικανό σκηνογράφο John Howe επέλεξε τις 16 παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια του Φεστιβάλ, εκ των οποίων δύο από την Αίγυπτο και οι υπόλοιπες από διάφορες χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα η οποία θα εκπροσωπηθεί από την Ομάδα 7 που επιλέχθηκε  να παρουσιάσει την παράσταση «Αντιγόνη, μια Ύβρις» για το επίσημο διαγωνιστικό μέρος του, την Παρασκευή 17/12/2021 και το Σαββάτο 18/12/2021, στις 21:00,  στο El Hanager Arts Center  που βρίσκεται στον αύλειο χώρο της Όπερας Καΐρου.

Η Ελλάδα στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου Καΐρου

Ευδόκιμος Τσολακίδης

Παράλληλα έχει προσκληθεί από το Φεστιβάλ για να διδάξει σε θεατρικό εργαστήρι, ο διακεκριμένος Έλληνας σκηνοθέτης Ευδόκιμος Τσολακίδης, ιδρυτής και διευθυντής του Θεάτρου των Αλλαγών, όπου επίσης σκηνοθετεί παραστάσεις και διδάσκει ως σήμερα.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο του θα εξασκηθούν με διαφορετικές τεχνικές που θα τους βοηθήσουν να εστιάσουν και να επικοινωνήσουν με τους άλλους αλλά και να κατανοήσουν βαθύτερα την έννοια της σκηνικής παρουσίας.

Το εργαστήρι αυτό θα διαρκέσει ένα τετράωρο και θα βασιστεί στον αυτοσχεδιασμό. Στο τέλος του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί παράσταση με τίτλο “προχωρώντας μπροστά ενάντια στην πτώση”.

Η Ελλάδα στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου Καΐρου

Η παράσταση «Αντιγόνη, μια Ύβρις» είναι μια σύγχρονη multimedia ερευνητική προσέγγιση της Σοφόκλειας τραγωδίας υπό το πρίσμα της προάσπισης της δημοκρατίας. Βασικοί συντελεστές της παράστασης είναι:

Ιδέα- Σκηνοθεσία: Βίκυ Μαστρογιάννη.

Μετάφραση/Διασκευή: Βίκυ Μαστρογιάννη-Ομάδα7.

Δραματουργία/Επιμέλεια κειμένου: Ευδοκία Δεληπέτρου.

Σχεδιασμός φωτισμού/Φωτογραφία/Video: Γιώργος Ζαφειρίου.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Ανδράκης/Μάιρα Ξύδη.

Μετάφραση στ’ αγγλικά: Γιώργος Ανδράκης.

Σκηνικά/Κοστούμια: Δάφνη Αηδόνη.

Πρωτότυπη Μουσική: Μάριος Τσάγκαρης.

Ηθοποιοί: Έλσα Λουμπαρδιά, Ελένη Μπαμπασάκη, Ευαγγελή Φίλη.

Πηγή: Χρίστος Παπαδόπουλος, Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος