Η Ελλάδα έχει να κερδίσει από την ανάπτυξη των startups (Video)

Η Ελλάδα έχει να κερδίσει από την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων, είτε αυτές έχουν απήχηση και κερδίζουν χρήματα είτε εξαγοραστούν από μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ η επιτυχία τους προσελκύει τα «βλέμματα» των επενδυτών στη χώρα μας, υποστήριξε Σουζάνα Θεοδωρίδου συντονίστρια της Microsoft για Startups μιλώντας στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3. Κατά την ίδια, ένας από τους βασικούς στόχους της χώρας μας θα πρέπει να είναι η εξαγωγή καινοτομίας

Όπως είπε, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις περνούν στο στάδιο του scale up, δηλαδή έχουν κάνει σημαντικά βήματα και είναι έτοιμες να απογειωθούν. Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου οι ελληνικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται στις πωλήσεις σε διεθνείς αγορές και στο να παράγουν προχωρημένη τεχνολογία. Σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν την υποστήριξη της Microsoft.

Μπορεί η Ελλάδα να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδε; Με κάποιες αναγκαίες αλλαγές, η απάντηση της κ. Θεοδωρίδου είναι καταφατική, καθώς η χώρα μας έχει καλή φήμη και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα χώρες όπως η Πορτογαλία σε ότι αφορά το κλίμα και την κουλτούρα. 

Ήδη, σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου παρατηρείται μια αναστροφή του κακού κλίματος των προηγούμενων ετών, είτε με Έλληνες που επιστρέφουν στη χώρα είτε με όσους ζουν στο εξωτερικό αλλά εργάζονται για ελληνικές εταιρείες.

Έχοντας και η ίδια την εμπειρία μιας startup που δεν είχε την εξέλιξη που θα ήθελε, αποφάσισε εν μέσω καραντίνας να δημιουργήσει μια δεύτερη startup, και λίγους μήνες αργότερα ήρθε η πρόταση από την Microsoft. «Όλα είναι θέμα τρόπου σκέψης. Αν είσαι αυστηρός κριτής και ένθερμος υποστηρικτής του εαυτού σου και έχεις ανθρώπους να σε καθοδηγούν, όλα γίνονται» είπε.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=m4ROOW1rnS0[/embedyt]

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος