Η έκθεση του Ανδρέα Γεωργιάδη «Επέστρεφε-Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη» ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη

Η έκθεση του Ανδρέα Γεωργιάδη «Επέστρεφε-Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη», μετά την επιτυχημένη της παρουσίαση το περασμένο καλοκαίρι στην Γεννάδειο Βιβλιοθήκη στην Αθήνα, εγκαινιάζεται σήμερα 17 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στην Istanbul Concept Gallery.

Ο ζωγράφος και σκηνογράφος Ανδρέας Γεωργιάδης φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς σήμερα στη “Φωνή της Ελλάδας“, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τον απανταχού Ελληνισμό και μίλησε για την έκθεση που δημιουργήθηκε μέσα στην καραντίνα, για το καβαφικό σύμπαν στο οποίο βυθίστηκε και δημιούργησε με τα πινέλα του αλλά και για τη λογοτεχνία που αποτελεί πηγή έμπνευσης και ειδικά για “τις πόλεις που έχουν έναν μύθο από μόνες τους, όπως είναι η Βενετία, η Αλεξάνδρεια, η Κωνσταντινούπολη που με μαγεύουν περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτές τις τρεις πόλεις υπήρχε πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο“.

Έργα του ζωγράφου Ανδρέα Γεωργιάδη έχουν επανειλημμένα παρουσιαστεί στο εξωτερικό και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος “οι Έλληνες έρχονται πάντα στις εκθέσεις μου, όποτε γίνεται παρουσίαση στο εξωτερικό και εδώ στην Κωνσταντινούπολη και αυτό με συγκινεί ιδιαίτερα“.

Η έκθεση του Ανδρέα Γεωργιάδη «Επέστρεφε-Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη» ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη

Τα έργα της έκθεσης, όλα μελάνια σε χαρτί, διάστικτα από αναφορές στο καβαφικό σύμπαν, επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα διάλογο τόσο με τον ίδιο τον ποιητή και το βίο του, όσο και με τους πρωταγωνιστές του έργου του. Με έναν απόλυτα προσωπικό τρόπο, ο Ανδρέας Γεωργιάδης δημιουργεί ένα δικό του φως, διάφανο και πλούσιο σε τονικές διαβαθμίσεις, συχνά μεταφυσικό, επιτρέποντας στην σκιά, πυκνή και στέρεη, να εισχωρήσει, και να ταράξει με την υπόνοια, τον συμβολισμό και την αμφιβολία, τα ήρεμα νερά της ζωγραφικής του περιπέτειας. Οι τόποι και οι διαδρομές του καβαφικού βίου, δημιουργούν μια γεωγραφία μνήμης όπου η απουσία και η υποβολή συντάσσουν ποιητικές ατμόσφαιρες και συμβολισμούς μεταφορών, προτείνοντας πολλαπλές αναγνώσεις των ίδιων ιστοριών.

Η έκθεση του Ανδρέα Γεωργιάδη «Επέστρεφε-Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη» ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2023.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος