Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στην Κέρκυρα για την νέα μαρίνα “mega yachts”

Στις 3 Δεκεμβρίου αναμένεται στην Κέρκυρα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης, προκειμένου να παρουσιάσει το master plan της νέας μαρίνας mega yachts στην πόλη της Κέρκυρας, καθώς και της νέας μαρίνας στο λιμάνι της Λευκίμμης.


Αυτό δήλωσε μιλώντας σήμερα στο σταθμό μας ο βουλευτής της ΝΔ Σ. Γκίκας, ο οποίος προσέθεσε, ότι ήδη το ΤΑΙΠΕΔ έχει ανακοινώσει πως μέσα στο 2022 θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση σε ιδιώτη και των δύο αυτών μαρίνων.

Υπενθυμίζουμε, ότι η μαρίνα mega yachts είναι προγραμματισμένη να κατασκευαστεί στο σημείο, που βρίσκονται σήμερα τα καρνάγια στο Μαντούκι, μέσα στο χώρο του ΟΛΚΕ.
Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Λευκίμμης ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ θα παρουσιάσει το συνολικό σχέδιο για το λιμάνι, για το οποίο ήδη γνωρίζουμε -σύμφωνα με τον κο Γκίκα- ότι θα προστεθεί και μαρίνα. Η δε ανάθεση του σε ιδιώτη δεν θα επηρεάζει τον επιβατικό σταθμό, όπου σήμερα γίνονται τα δρομολόγια προς την Ηγουμενίτσα. Επίσης, εκεί προβλέπεται να κατασκευαστεί υποδομή ώστε να γίνει δυνατή η προσέγγιση μικρών κρουαζιερόπλοιων.

Σε ό,τι αφορά το πλωτό ασθενοφόρο, για το οποίο έγινε ο αγιασμός την περασμένη Δευτέρα παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, αλλά ακόμα βρίσκεται στη στεριά, ορίστηκε το πλήρωμα που θα το λειτουργήσει από το Λιμενικό αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερωθεί το τοπικό ΕΚΑΒ πως θα στελεχωθεί με τραυματιοφορείς. Ερωτώμενος ο κος Γκίκας για το θέμα είπε, ότι στο περιθώριο των επίσημων συναντήσεων του Υπουργού Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με το σωματείο εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, τους οποίους ενημέρωσε ότι τις επόμενες μέρες θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Λιμενικού και του ΕΚΑΒ, ώστε να στελεχωθούν όλα τα πλωτά ασθενοφόρα που προμηθεύτηκε η χώρα μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος