Ι. Δαβερώνης στο Πρώτο: Σε αναμονή για να λάβουμε το ΦΕΚ, δεν θα προλάβουμε να συντονιστούμε (audio)

«Είμαστε στην αναμονή για να πάρουμε το ΦΕΚ, καλό θα ήταν να το είχαμε από τις προηγούμενες ημέρες, για να μπορέσουμε να συντονιστούμε ως επιχειρηματίες της εστίασης και πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, Ιωάννης Δαβερώνης.

«Πρέπει να γίνουν οι ανάλογες προετοιμασίες, γιατί αν δεν γίνουν σωστά τα πράγματα, για να μπορέσουμε τελευταία στιγμή να τα επεξεργαστούμε όλα αυτά, πιθανόν να γίνουν κάποια λάθη», λέει ο κ. Δαβερώνης και συμπληρώνει ότι «η πολιτεία δυστυχώς δεν δείχνει σοβαρότητα σε αυτά τα πράγματα και μπαίνει στην διαδικασία των ελέγχων. Πολλές φορές πληρώνουμε πρόστιμα χωρίς να πρέπει, γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί το σύστημα στην χώρα μας. Μπορούμε εμείς όταν θα έρθει ο ελεγκτικός μηχανισμός σήμερα το βράδυ, να εξηγήσουμε ότι το ΦΕΚ μας ήρθε μεσημέρι και δεν έχουμε προλάβει να συντονιστούμε; Κανένας δεν θα το καταλάβει αυτό. Δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι θα ζούσαμε τέτοιες καταστάσεις».

Άδικο χαρακτηρίζει αυτό που γίνεται στην εστίαση ο κ. Δαβερώνης και αναφέρει πως δέχεται μηνύματα συναδέλφων του, οι οποίοι όπως τονίζει «είναι σε κατάσταση τρέλας. «Η λειτουργία ενός καταστήματος εστίασης είναι πολύ δύσκολη, εμείς κάνουμε προσπάθεια να βοηθήσουμε την πανδημία, κλείσαμε 7 μήνες με τις εισηγήσεις των ειδικών, οι μεταλλάξεις μπορεί να μην τελειώσουν ποτέ, όμως δεν μπορεί εμείς να λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο».

Αναφέρει τέλος πως είχαν εισηγηθεί οι επιχειρηματίες της εστίασης πριν 9 μήνες, στην πολιτεία, να λειτουργούν στους εσωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, αποστάσεις, αντισηπτικά, αποστειρωτές αέρα, σελφ τεστ, μάσκες, πρόταση που σύμφωνα με τον κ. Δαβερώνη, δεν έγινε δεκτή. «Δεν μπορούμε να μπούμε στην λογική να απαγορεύουμε να εισέρχονται στο κατάστημα πελάτες, νομικά δεν μας το επιτρέπει κανείς, πιθανόν γι’ αυτό επεξεργάζονται και το ΦΕΚ, άποψή μου είναι αυτό, για το πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό, δηλαδή πώς μπορεί να ζητάει ένας υπάλληλος στην πόρτα, ταυτότητα από κάποιον για να κάνει την διασταύρωση στοιχείων; Αυτό απαγορεύεται στην ουσία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος