Η.B: Σε 179 ανήλθαν τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Επιπλέον 71 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκαν στην Αγγλία το Σαββατοκύριακο, ανεβάζοντας το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου σε 179, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας (UKHSA).

Νέα σύσταση συμβουλεύει όποιον έχει τον ιό να απέχει από την σεξουαλική  δραστηριότητα όσο έχει συμπτώματα και να χρησιμοποιούν προφυλακτικά για οκτώ εβδομάδες μετά από μόλυνση ως προφύλαξη.

Ο κίνδυνος για τον πληθυσμό είναι χαμηλός, αλλά οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για νέα εξανθήματα ή άλλα συμπτώματα,  σημειώνει το UKHSA.

Από το σύνολο των κρουσμάτων  έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα στη Σκωτία, δύο στη Βόρεια Ιρλανδία και ένα στην Ουαλία.

Η Ρουθ Mίλτον, διευθύντρια στρατηγικής αντιμετώπισης της ευλογιάς των πιθήκων στο UKHSA είπε:

«Ο υψηλότερος κίνδυνος μετάδοσης είναι μέσω της άμεσης επαφής με κάποιον με ευλογιά των πιθήκων ωστόσο ο κίνδυνος για τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει χαμηλός».

Η νέα οδηγία αναφέρει  επίσης ότι οι εργαζόμενες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που είναι έγκυες και τα άτομα με σοβαρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα δεν πρέπει να φροντίζουν κανέναν που είναι ύποπτος ή επιβεβαιωμένος ότι έχει ευλογιά των πιθήκων. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν στη διάθεση τους περισσότερες από 20.000 δόσεις ενός εμβολίου κατά της ευλογιάς που ονομάζεται Imvanex. Προσφέρεται σε στενές επαφές όσων έχουν διαγνωστεί με τον ιό για να προσπαθήσουν να μειώσουν τον κίνδυνο συμπωματικής μόλυνσης και σοβαρής ασθένειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος