Έρευνα: Αρκετή η άσκηση το σαββατοκύριακο για να μας κρατήσει σε φόρμα

Δεν βρίσκετε χρόνο τις καθημερινές για να ασκηθείτε; Οι ελάχιστες ώρες που μπορείτε να εξασφαλίσετε είναι μόνο στα σαββατοκύριακα και αυτό θεωρείτε ότι δεν είναι αρκετό; Μια νέα μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα και να σας κάνει να αναθαρρήσετε.

Κατά συνέπεια η άσκηση το Σαββατοκύριακο, μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική και ωφέλιμη για την υγεία και την ψυχολογία κόντρα σε όσα υποστηρίζουν πολλοί προπονητές και αθλητές ότι η γυμναστική πρέπει να γίνεται τακτικά μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, η οποία βασίστηκε σε 64.000 ενήλικες, άνω των 40 ετών στην Αγγλία και τη Σκωτία, διαπιστώθηκε πως όσοι προπονούνται το Σαββατοκύριακο μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις κατά 41% και από καρκίνο κατά 18%. Ωστόσο, υπήρξε μια ελάχιστη διαφορά από εκείνους που ασκούνται τακτικά τρεις ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα με ποσοστά 41% και 21% αντίστοιχα. Αυτό συμβαίνει καθώς το Σαββατοκύριακο αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε προπονήσεις μεγαλύτερης έντασης και διάρκειας, συμπληρώνοντας 150 λεπτά άσκησης.

Έρευνα: Αρκετή η άσκηση το σαββατοκύριακο για να μας κρατήσει σε φόρμα
Φωτογραφία από Nathan Cowley: https://www.pexels.com/el-gr/photo/1199607/

Τα ευρήματα της έρευνας ανέδειξαν το πόσο σημαντική και ωφέλιμη είναι η άσκηση στην ζωή μας ακόμα και όταν αυτή δεν μπορεί να γίνει σε καθημερινή βάση.

Η άσκηση του Σαββατοκύριακου είναι μια λύση για όσους έχουν πολυάσχολο τρόπο ζωής, καθώς είναι γνωστό πως πλέον η καθημερινότητα των περισσότερων δεν αφήνει περιθώρια ελεύθερου χρόνου.

Μάλιστα, εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν να καλύψουν αυτό το κενό, προγραμματίζοντας τις αθλητικές τους δραστηριότητες είτε μέσα στην εβδομάδα (μία ή δύο φορές) είτε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, πολλοί ανησυχούν ότι δεν είναι αρκετές μόνο δύο μέρες για να παραμείνουν σε καλή φυσική κατάσταση.

Η συγκεκριμένη έρευνα ήρθε για να ανατρέψει όλα τα δεδομένα, καθώς όπως όλα δείχνουν, αρκούν μόνο δύο μέρες για να παραμείνει κάποιος σε «φόρμα».

Έρευνα: Αρκετή η άσκηση το σαββατοκύριακο για να μας κρατήσει σε φόρμα
Φωτογραφία από Max Nikhil Thimmayya: https://www.pexels.com/el-gr/photo/802417/

Ποια είναι τα θετικά της γυμναστικής το Σαββατοκύριακο

Επίσης, όσοι επιλέγουν να ασκούνται το Σαββατοκύριακο, έχουν πολλά προτερήματα σε σχέση με όσους έχουν συνηθίσει να γυμνάζονται σε καθημερινή βάση. Συγκεκριμένα, νιώθουν πιο ξεκούραστοι και απολαμβάνουν περισσότερο την γυμναστική. Ακόμη, δεν έχουν το άγχος της επιστροφής στις δραστηριότητες και τις υποχρεώσεις τους και έτσι αθλούνται όσες ώρες επιθυμούν. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η άσκηση το Σαββατοκύριακο να γίνεται αποδοτικότερη.

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος