Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην ΕΡΤ3

“Δυναμώνουμε την πρωινή λειτουργία των χειρουργείων στα νοσοκομεία, δεν καταργούμε τίποτα”, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ3, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Όπως εξήγησε η κα Γκάγκα, θα λειτουργούν αίθουσες και το απόγευμα και θα εναπόκειται στην βούληση του κάθε ασθενούς το τι θα επιλέξει. Επισήμανε ακόμη ότι ο γιατρός που θα κάνει τα απογευματινά ιατρεία θα ελέγχεται ώστε να μην γίνεται αυτό σε βάρος των πρωινών, ενώ σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρχει τιμωρία. Ο ασθενής που θα επιλέξει το απογευματινό χειρουργείο, θα πληρώνει για την επέμβαση στο λογιστήριο του νοσοκομείου, ενώ δεν θα επιβαρύνεται με τα νοσήλια.

Σε ό,τι αφορά τον προσωπικό γιατρό, η κα Γκάγκα είπε ότι γίνεται προσπάθεια να πειστούν περισσότεροι να μπουν στο σύστημα, ενώ για τους αναισθησιολόγους η Υπουργός επισήμανε ότι δίνονται κίνητρα για περισσότερους αναισθησιολόγους στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Σε ό,τι αφορά τέλος το ενδεχόμενο να επανέλθει η χρήση μάσκας στα σχολεία, η κα Γκάγκα είπε ότι δεν εξετάζεται ένα τέτοιο μέτρο, καθώς, έπειτα από τα δύο χρόνια εγκλεισμού στο σπίτι, είναι σημαντικό για την ψυχική υγεία των παιδιών να έχουν μια φυσιολογική ζωή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος