Η Αμφίπολη με τα μνημεία και τα μυστικά της σε ψηφιακό βίντεο προβολής 3D

Η Αμφίπολη υπάρχει τώρα και σε ψηφιακή απεικόνιση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Α’ βάθμιας Σχολ. Επιτρ. Αμφίπολης, Μπαχάρη Μπαχαρόπουλο, αυτή η προσπάθεια ξεκινάει τώρα και ήδη μαθητές έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος Πολιτισμού, Δήμος Βίτσιος, αυτή η πιλοτική προσπάθεια αναμένεται να αναδείξει όλα τα αρχαία μνημεία της περιοχής, με επόμενο στόχο την παρουσίαση και του τύμβου Καστά, μόλις γίνει επισκέψιμος.

Την Αμφίπολη επισκέφτηκαν την Πέμπτη 09 Ιουνίου, οι τάξεις Ε΄ και Στ΄ όλων των Δημοτικών Σχολείων του ομώνυμου Δήμου, όπου μετά την επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο και στην παλαιοχριστιανική Ακρόπολη, τους παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το εξαιρετικό ψηφιακό βίντεο προβολής 3D που έχει δημιουργηθεί να προβάλλεται σε ειδική αίθουσα στο «Κέντρο Διερμηνείας Δήμου Αμφίπολης».

Eιδική αίθουσα επαυξημένης ψηφιακής απεικόνισης (3D animation) έχει εγκατασταθεί εντός του κτηρίου, στην οποία ο επισκέπτης ενημερώνεται μέσω μίας σύγχρονης εφαρμογής για την επιστήμη της αρχαιολογικής ανασκαφής καθώς και για την ιστορική διαδρομή της πόλης της Αμφίπολης από την ίδρυσή της έως και σήμερα.

Επίσης προβάλλονται και γίνεται λεπτομερής περιγραφή για όλα τα σημαντικά και συγχρόνως μοναδικά μνημεία που έχουν έρθει στο φως και αποδεικνύουν την σπουδαιότητα της Αμφίπολης ανά τους αιώνες με την μακραίωνη ιστορία της, από την αρχαία πόλη των Ηδωνών «Εννέα Οδοί», την κατάκτηση της πόλης από τον Αθηναίο στρατηγό Άγνων, μετέπειτα από τον σπαρτιάτη στρατηγό Βρασίδα και αργότερα από τον βασιλιά Φίλιππο της Μακεδονίας όπου ακμάζει σε σπουδαία γεωστρατηγική πόλη του μακεδονικού βασιλείου, τα χρυσορυχεία του Παγγαίου Όρους με τα νομισματοκοπεία και το λιμάνι όπου ναυπηγήθηκε ο στόλος και ξεκίνησε η εκστρατεία του Μέγα Αλέξανδρου για την κατάκτηση της Ασίας, τον ξακουστό «Λέων», την ξύλινη Γέφυρα (μοναδική σωζόμενη παγκόσμια), το αρχαίο Γυμνάσιο, την παλαιοχριστιανική Ακρόπολη με τα απομεινάρια από κίονες και τα ψηφιδωτά των πρώτων Εκκλησιών και την μετέπειτα ρωμαϊκή «Μακεδόνων Πρώτη» μέχρι και το μοναδικό ταφικό μνημείο «Τύμβος Καστά».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος