Η αγωνία ασθενών που πάσχουν από non covid νοσήματα και αναβάλλονται τα χειρουργεία τους

Array

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει έγγραφο που απέστειλε η αναπληρώτρια Υπουργός ΥγείαςΜίνα Γκάγκα, στους Διοικητές των υγειονομικών Περιφερειών και με το οποίο ζητάει να μειωθούν, όπου είναι εφικτό, τα τακτικά χειρουργεία.Οι νοσοκομειακοί γιατροί επιμένουν πως τα χειρουργεία δεν θα πάνε πίσω, όσο περνάει από το χέρι τους, ενώ τον δικό τους γολγοθά περνούν οι ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν.

Η κυρία Γεωργία έχασε κόρη και σύζυγο από τον καρκίνο και, πριν από λίγο διάστημα, διαγνώστηκε και  η ίδια με κακοήθη όγκο στον ένα μαστό.
Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφει την αγωνία που ζουν καθημερινά πολίτες των οποίων τα χειρουργεία αναβάλλονται, καθώς, το ένα μετά το άλλο, τα νοσοκομεία μετατρέπουν κλινικές τους αποκλειστικά σε κλινικές για covid περιστατικά.

Σύμφωνα με το έγγραφο από την θεράποντα ιατρό της, πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική αφαίρεση του όγκου, καθώς η καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΙΘ αναφέρει:
Αντί για ενίσχυση του ΕΣΥ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς όρους, μετατρέπει τα νοσοκομεία σε μονοθεματικά – μιας νόσου – και πετάει στον καιάδα τους ασθενείς που πάσχουν από άλλα, non covid νοσήματα.

Σύμφωνα με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, στα νοσοκομεία ευθύνης της, πραγματοποιήθηκαν, μόνο τον μήνα Οκτώβριο, πάνω από 14.000 εισαγωγές, σε κλίνες εκτός covid.

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει, ωστόσο, ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων μπορούν να μειώσουν τα χειρουργεία τους, εφόσον έχουν μεγάλο φόρτο, εξαιτίας της πανδημίας και τα έκτακτα χειρουργεία σε καμία περίπτωση δεν αναβάλλονται.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος