Η «2023 Ελευσίς» στο Βερολίνο

Η Ελευσίνα ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 ήταν το τελευταίο διάστημα αντικείμενο αρκετών δημοσιευμάτων και ρεπορτάζ στα γερμανικά μέσα. Η διεθνής έκθεση τουρισμού ITB του Βερολίνου 7-9 Μαρτίου αποτέλεσε μία ευκαιρία προβολής που αξιοποιήθηκε από ομάδα της «2023 Ελευσίς».

«Στο τριήμερο, που διήρκεσε η έκθεση, μας δόθηκε έμπρακτα η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε το όραμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης σε άλλους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους φορείς», είπε στην ΕΡΤ η Σύμβουλος Επικοινωνίας & Διαφημιστικής Εκστρατείας της «2023 Ελευσίς», Ελένη Ζησιμοπούλου. «Συνολικά λάβαμε μια πολύ ισχυρή ανταπόκριση από το γερμανικό κοινό, κι ευχόμαστε η Ελευσίνα να γίνει ο επόμενος προορισμός που θα επισκεφθούν οι Γερμανοί», πρόσθεσε.

Το μήνυμα που μετέφερε η αποστολή της «2023 Ελευσίς» ήταν ότι «η πόλη της Ελευσίνας είναι ένας ξεχωριστός πολιτιστικός και τουριστικός προορισμός με ιστορικό παρελθόν και ένα μέλλον πολλά υποσχόμενο , που κρατά καλά κρυμμένα κάποια μυστήρια, έτοιμα για τον καθέναν μας να τα ανακαλύψει».

Η «2023 Ελευσίς» στο Βερολίνο

Στην προσπάθεια αυτήν πολύτιμη ήταν η στήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο, η οποία έδωσε τη δυνατότητα προβολής του έργου και του θεσμού στους Έλληνες της διασποράς και τους εκπροσώπους του τύπου με ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Πρεσβείας στο Βερολίνο.

«Το πολιτιστικό κομμάτι είναι πολύτιμο και στην ιστορική διάσταση και στη σύγχρονη τουριστική βάση για την προσέλκυση των Γερμανών που αγαπούν την Ελλάδα, θέλουν να την επισκεφτούν, αλλά χρειάζονται καινούρια ερεθίσματα», είπε στην ΕΡΤ η Πρέσβης της Ελλάδας στη Γερμανία, Μάρα Μαρινάκη. Όπως τόνισε, «η Ελευσίνα με την ιστορία, το παρόν και το παρελθόν της και τις προοπτικές που διανοίγονται πολιτιστικά για το μέλλον είναι ένας μεγάλος μαγνήτης που θέλουμε να προβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο γερμανικό κοινό».

Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος