Η 12χρονη που έσωσε έναν λουόμενο στη Χαλκιδική μιλά στην ΕΡΤ3

Έναν λουόμενο που έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που κολυμπούσε στη Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής έσωσε ένα 12χρονο κορίτσι. Η Λεμονιά Σπανού μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3.

Όπως είπε βρισκόταν με φίλες της όταν είδε ανθρώπους να τρέχουν προς ένα σημείο της παραλίας, έτρεξε να δει τι συμβαίνει και είδε έναν άνθρωπο ξαπλωμένο κάτω και άλλους ανθρώπους γύρω του.

«Στην αρχή λίγο ταρακουνήθηκα γιατί ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα κάτι τέτοιο, αλλά ήξερα ότι μπορώ να τον βοηθήσω γιατί έχω εκπαιδευτεί μέσα από κάποια προγράμματα στο σχολείο. Είδα τον κύριο να βγάζει αίμα από το στόμα του, να βγάζει νερό, να πνίγεται και προσπαθούσα να τον γυρίσω στα πλάγια. Τον έβαλα σε μια στάση που να μπορεί να παίρνει ανάσα, γιατί το κεφάλι του ήταν στην ευθεία και μπορούσε πολύ εύκολα να γυρίσει η γλώσσα του» είπε.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, οι ενήλικες που είχαν συγκεντρωθεί γύρω του είχαν πανικοβληθεί, φώναζαν και έτρεχαν, χωρίς να δίνουν βάση στον άνθρωπο που ήταν πεσμένος στο έδαφος. Έτσι η ίδια έβαλε το χέρι της στο κεφάλι του για να το τοποθετήσει στη σωστή θέση και τον διαβεβαίωσε ότι όλα θα παν καλά.

Ο πατέρας της, Κλεάνθης Σπανός, που είναι Εθελοντής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κασσάνδρας αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα “KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές” που παρακολούθησε η κόρη του αλλά και 70.000 παιδιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος