H Thessaloniki Walking Tours στη σκιά του Άθωνα

H Thessaloniki Walking Tours επιστρέφει και περπατά στο όριο δυο κόσμων σε μια περιήγηση στην ιστορία, την τέχνη και τις ιδέες μέσα στα χρώματα του όψιμου καλοκαιριού ενός μοναδικού μεσογειακού τοπίου.

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΘΩΝΑ

Ένας χαμηλός φράχτης ανατολικά της Ουρανούπολης σηματοδοτεί το όριο δύο κόσμων. Όποιος τον διαβεί εισέρχεται στην αθωνική πολιτεία, όπου ο χρόνος και ο άνθρωπος ακολουθούν τους δικούς τους ιδιαίτερους ρυθμούς εδώ και πάνω από μια χιλιετία. Πάνω σε αυτό το όριο, ανάμεσα στους κατάφυτους ελαιώνες που καταλήγουν στη θάλασσα, στέκονται επιβλητικά τα ερείπια της Μονής Ζυγού, ενός βυζαντινού μοναστηριακού συγκροτήματος, που πριν καταστραφεί από τη φθορά του χρόνου αλλά και την επιβουλή των ανθρώπων, αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της αγιορείτικης πολιτείας.
Ο βυζαντινός πύργος του Προσφορίου μπροστά στο λιμάνι της Ουρανούπολης, τα ίχνη της διώρυγας του Ξέρξη, η αρχαία Άκανθος με τα εντυπωσιακά νεκροταφεία, οι πρόσφυγες του 1922, η νωχελική Αμμουλιανή, το άβατον και η Μονή Ζυγού, αποτελούν μερικούς από τους σταθμούς της περιήγησης μας στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Με αφηγητή και ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο συναντάμε τον Αθανάσιο τον Αθωνίτη, τον Δεινοκράτη, τον Ξέρξη, τον Κλειγένη και τον Αγήνορα, τον Sydney και την Joyce Loch, βυζαντινούς αυτοκράτορες, σαλούς μοναχούς και φράγκους τυχοδιώκτες, πάντα κάτω από τη σκιά του υψιπετούς Άθωνα.

H Thessaloniki Walking Tours στη σκιά του Άθωνα

* Η μετάβαση από τον Πύργο του Προσφορίου μέχρι τη Μονή Ζυγού θα γίνει με τα πόδια, καθώς το λεωφορείο δεν μπορεί να προσεγγίσει τον αρχαιολογικό χώρο και το όριο του αβάτου. Η απόσταση είναι 2.200μ. (με την επιστροφή περίπου 4.400μ. στο σύνολο) σε χωματόδρομο, με ήπιες υψομετρικές διακυμάνσεις και ευχάριστες θεάσεις στη θάλασσα και την απέναντι Σιθωνία.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

Σημείο συνάντησης: έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (περιοχη ΧΑΝΘ)

Ώρα αναχώρησης: 08:00
Ώρα Επιστροφής: 20:00

Απαραίτητα: Παπούτσια για περπάτημα καθώς θα κινηθούμε με τα πόδια από την άκρη της Ουρανούπολης μέχρι το χερσαίο σύνορο του Αγίου Όρους σε μια διαδρομή χαμηλής δυσκολίας. Προβλέπεται βουτιά στην θάλασσα σε μια παραλία εξαίσιας ομορφιάς η οποία όμως έχει πέτρες, οπότε όσοι το επιθυμούν μπορούν να έχουν μαζί τους μαγιό και πετσέτες.

Όροι Συμμετοχής: Η συμμετοχή είναι δυνατή μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Συμμετοχή: 35 ευρώ στην οποία περιλαμβάνεται: α) μεταφορά με μεγάλο λεωφορείο στο οποίο τηρούνται σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, β) η είσοδος στον χώρο της Μονής Ζυγού και γ) σνακ το οποίο προσφέρουμε εμείς. (Το φαγητό το οποίο προβλέπεται στην Ουρανούπολη μετά την εμπειρία της Μονής Ζυγού ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην τιμή).

Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος