H υφυπουργός Μερόπη Τζούφη μιλά στην ΕΡΤ για τις αλλαγές στην παιδεία (video)

Στις αλλαγές  στην παιδεία και στο νομοσχέδιο  του υπουργείου αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων Μερούπη Τζούφη προσκεκλημένη στην «ΠΡΩΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ»  της ΕΡΤ.

Η υφυπουργός αναφέρθηκε στο θέματα της προσβασιμότητας στα Πανεπιστήμια  και τη δυνατότητα που θα έχουν κάποια παιδιά να έχουν ελεύθερη πρόσβαση υπό προϋποθέσεις  καθώς και στην αλλαγή της Τρίτης λυκείου σε μεταβατική τάξη στο δρόμο προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο ζήτημα της κάλυψης των κενών θέσεων διδασκαλίας και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών  αλλά και τις καθυστερήσεις αντικαταστάσεων  λόγω μετατάξεων τόνισε  ότι το θέμα θα λυθεί ουσιαστικά, πάρα τις προσπάθειες που γίνονται σήμερα , με τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών  και υπενθύμισε την προκήρυξη 4.500 μόνιμων  θέσεων εκπαιδευτικών. Προανήγγειλε επίσης και την προκήρυξη θέσεων για το 2020-21.

Για τις αντιδράσεις στις συγχωνεύσεις η κα Τζούφη εκτιμά ότι είναι περιορισμένες δεδομένου ότι αυτό είναι η συνέχιση μια προσπάθειας που γίνεται για την ενοποίηση του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση είπε δίνει του αναγκαίους πόρους αλλά και το απαραίτητο προσωπικό που θα στελεχώσει αυτές τις δομές. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε 1000 θέσεις μελών ΔΕΠ, 3500 επιστημόνων για να στελεχώσουν μεταξύ άλλων  και τα ερευνητικά πανεπιστημιακά ινστιτούτα. Στόχος είναι να ενδυναμωθούν οι δομές και να υπάρχει μεταξύ τους αλληλεπίδραση υπογράμμισε η κα Τζούφη.

Ως προς την απορρόφηση των νέων επιστημόνων  η υφυπουργός αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνονται  για τη δημιουργία αξιόπιστων θέσεων εργασίας  μέσα από τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, το πρόγραμμα Erasmus+, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άλλα . Στο νομοσχέδιο για κάθε μέλος ΔΕΠ που θα αποχωρεί θα προκηρύσσεται  μια νέα θέση. Η υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα των πολυτεχνικών σχολών και στη λειτουργία τους για την επόμενη μέρα και την επόμενη φάση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος