H Κάρπαθος στους 6 πιο ρομαντικούς και βιώσιμους προορισμούς του πλανήτη σύμφωνα με δημοφιλές blog

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για την Κάρπαθο από Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ενόψει της διεθνούς έκθεσης τουρισμού WTM στο Λονδίνο.

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων επισκέφτηκαν οι βραβευμένοι instagramers Anne και Mike Howard που διατηρούν το ρεκόρ «του μεγαλύτερου μήνα του μέλιτος του κόσμου» από το 2012 και που συνεχίζουν μέχρι σήμερα τις επισκέψεις σε πάνω από 70 χώρες σε έξι ηπείρους.

Η Κάρπαθος συγκαταλέγεται στη λίστα με τους έξι πιο ρομαντικούς και βιώσιμους προορισμούς του πλανήτη σύμφωνα με το Honey Trek το δημοφιλές blog των Anne και Mike που εμπιστεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ζευγάρια.

Εκτός από την Ελλάδα, η λίστα περιλαμβάνει επιπλέον τη Γαλλική Πολυνησία, τη Κόστα Ρίκα, το Μπουτάν, τη Σλοβενία και το Μεξικό. Σε ένα ακόμη εκτενές αφιέρωμα για τον προορισμό την ίδια περίοδο, το Silver Travel Advisor, η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα για ταξιδιώτες ηλικίας 50 – 65 ετών με ποιοτικά ενδιαφέροντα όπως οι παραδόσεις και η γαστρονομία, αναφέρει πως «η Κάρπαθος εντυπωσιάζει με τις εκατοντάδες εκκλησίες και εξωτικές παραλίες, τα δεκάδες μίλια περιπατητικών διαδρομών και τη λαμπερή ηλιοφάνεια άνω των 8 μηνών». Σημειώνεται πως τα στοχευμένα δημοσιεύματα στο εξωτερικο προέκυψαν μετά από προγραμματισμένες δημοσιογραφικές αποστολές της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία marketing που συνεργάζεται ο Δήμος.

Πρόσφατα, η Κάρπαθος μετατράπηκε σε ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο καθώς «φιλοξένησε» τα γυρίσματα για διαφημιστικές φωτογραφίσεις μεγάλης διεθνούς παραγωγής τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία του νησιού με τη στήριξη και τη διευκόλυνση που παρείχε ο Δήμος Καρπάθου. Αξίζει να αναφερθεί πως το τρίμηνο Ιούνιος – Αύγουστος 2023 ολοκληρώθηκε με σημαντική αύξηση 10,24% στις αεροπορικές αφίξεις συγκριτικά με το 2022, ενώ και ο Σεπτέμβριος έκλεισε με περίπου 7% άνοδο σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος