H κάμερα της ΕΡΤ3 καταγράφει τον σκληρό αγώνα επιβίωσης στα νοσοκομεία

Συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες διαδραματίζονται καθημερινά στους θαλάμους των νοσοκομείων όλης της χώρας. Από τη μια οι γιατροί και οι νοσηλευτές προκειμένου να σώσουν ζωές. Από την άλλη οι ασθενείς οι οποίοι παλεύουν με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει. Η μάχη όμως πολύ συχνά αποδεικνύεται άνιση.
Ο κορονοϊός δοκιμάζει τις ανθρώπινες αντοχές ασθενών και γιατρών… που δίνουν μάχη από τη δική τους σκοπιά ο καθένας. Κοινός παρονομαστής να επικρατήσει η ζωή κι όχι ο θάνατος… Κάποιοι έχουν τους συγγενείς τους έξω από τα νοσοκομεία να αγωνιούν για ένα θαύμα που θα τους χαρίσει το εξιτήριο και θα τους φέρει πίσω στην αγκαλιά των αγαπημένων τους.
Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, διευθυντής χειρουργικής κλινικής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας περιγράφει την αγωνία των συγγενών που περιμένουν νέα για την εξέλιξη των δικών τους ανθρώπους, των ασθενών που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας.
Οι γιατροί, ως αφανείς ήρωες, περνάνε σε δεύτερη μοίρα τη σωματική αλλά και τη ψυχική τους κόπωση. Βασικός στόχος να σώσουν όσους περισσότερους μπορούν σε μια άνιση μάχη με τον κορονοϊό.
Ο Γιάννης Ράγκος μιλά στην κάμερα της ΕΡΤ3 για τη νοσηλεία του, που κράτησε έναν μήνα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και κατάφερε να νικήσει τον κορονοϊό.

Η μάχη αυτή ωστόσο φαντάζει αδύναμη απέναντι σε όσους αρνούνται να παραδεχθούν τον κίνδυνο που κρύβει η πανδημία. Ο κορονοϊός είναι εδώ ας μην κλείνουμε τα μάτια, ας δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή είναι το μήνυμα που κρέμεται στα χείλη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος