Γρίφοι του Καστελλόριζου: Ο ιδρυτής του Μουσείου Γρίφων μιλά για το τριήμερο φεστιβάλ στην Αθήνα (video)

Array

Ο Πανταζής Χούλης, ιδρυτής του Μουσείου Γρίφων Μεγίστης και εμπνευστής του Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου μιλά στην ΕΡΤ για την εκδήλωση που παρουσιάζεται στο πρώην Καπνεργοστάσιο στην Αθήνα.

«Έχουν έρθει πάρα πολλοί γρίφοι από το Καστελόριζο όπου έχουμε το Μουσείο Γρίφων. Μικροί και μεγάλοι θα περάσουμε υπέροχα παίζοντας με γρίφους» δήλωσε στην ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαίρη Σκανδάλη ο πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αυστραλίας και νυν συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης ο οποίος θα παρουσιάσει στη βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο. Το Μουσείο Γρίφων Μεγίστης (Καστελλορίζου) σε συνεργασία με το Σωματείο ΕΝ.Ι.Γ.ΜΑ (Ένωση Ιδεών, Γρίφων, Μαθηματικών) περιμένει τους επισκέπτες για ένα τριήμερο Φεστιβάλ γεμάτο κατασκευές και παιχνίδια.

Γρίφοι του Καστελλόριζου: Ο ιδρυτής του Μουσείου Γρίφων μιλά για το τριήμερο φεστιβάλ στην Αθήνα (video)

Στους φιλόξενους χώρους του πρώην Καπνεργοστασίου της Αθήνας Γρίφοι Λογικής συναντούν τις Επιστήμες και τον Πολιτισμό μέσα από σειρά δράσεων, προσαρμοσμένων σε κάθε ηλικία. Η δημιουργική σκέψη, μέσω των γρίφων και των αινιγμάτων οδηγεί στην καλύτερη κατανόηση της γνώσης, πέρα από τα καθιερωμένα εκπαιδευτικά πρότυπα.

Στόχος του τριήμερου φεστιβάλ είναι μικροί και μεγάλοι να προβληματιστούν, να πειραματιστούν και, μέσα από παρουσιάσεις, διαδραστικά παιγνίδια και βιωματικά εργαστήρια, να δώσουν τις δικές τους λύσεις στους γρίφους. Μεγάλοι διαγωνισμοί δισδιάστατων και τρισδιάστατων γρίφων, ένα κυνήγι θησαυρού μέσα στα βιβλιοστάσια και τα αναγνωστήρια της Βιβλιοθήκης και το Χωριό του Άι Βασίλη αποτελούν ορισμένες μόνον από τις δράσεις του Φεστιβάλ.

Η ιστορία του «Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου» ξεκίνησε το 2020. Τότε ο μαθηματικός Πανταζής Χούλης και συνιδρυτής εταιρείας παραγωγής εκπαιδευτικών γρίφων, ίδρυσε το ομώνυμο Μουσείο. Το Μουσείο Γρίφων διαθέτει σήμερα μία από τις μεγαλύτερες συλλογές γρίφων, παγκοσμίως. Πρόσφατα ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Τέχνης STARTS (Science+Technology+ARTS). Η ίδρυση του Μουσείου Γρίφων οδήγησε στην ιδέα της διοργάνωσης ενός Φεστιβάλ Γρίφων στο Καστελλόριζο, με τη φιλοδοξία το ακριτικό νησί να παραγάγει και να εξαγάγει πολιτισμό όπως και γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη | Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος