Γρ. Γεροτζιάφας στο Πρώτο : Μπαίνουμε στο έκτο κύμα της πανδημίας (audio)

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με δεδομένη την άρση των υγειονομικών μέτρων, την μεγαλύτερη κινητικότητα και τη χαλάρωση του γενικού πληθυσμού το καλοκαίρι. Πάντως οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και μέχρι το Φθινόπωρο που αναμένεται μια ενισχυμένη μορφή εμβολίου, είναι ένα κρίσιμο διάστημα που χρειάζεται προσοχή ιδιαίτερα από τις ευάλωτες κατηγορίες.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Μένουμε Πρώτο” και την Έλενα Καραγιάννη ο Καθηγητής Αιματολογίας Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μπαίνουμε πια στο έκτο κύμα της πανδημίας λόγω υψηλής μεταδοτικότητας της Όμικρον και είμαστε και στο τέλος της δράσης του εμβολίου, μετά από έξι μήνες από την τελευταία δόση με αποτέλεσμα να πέφτει το επίπεδο της ανοσίας. Οσοι είναι πιο ευάλωτοι ανοσολογικά θα κάνουν και βαρύτερο covid. Ξαναβρισκόμαστε επομένως μπροστά στο ίδιο ερώτημα που συζητάμε από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, σχετικά με το πώς θα οργανωθούμε για να περιθάλψουμε τον κόσμο, να μην κολλήσουμε τον ιό και να κάνουμε εμβολιασμό.
Με την ιδιότητα της διπλής υπηκοότητας, αναφέρθηκε και στα συμπεράσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών έτσι όπως τα αντιλαμβάνεται και τα αποτιμά ένας Γάλλος πολίτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος