Γουατεμάλα: Σεισμός 6 Ρίχτερ έπληξε το νότιο τμήμα της χώρας – Aναφορές για τραυματισμούς και ζημιές

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,0 βαθμών σημειώθηκε αργά χθες (τοπική ώρα, σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) στις νότιες ακτές της Γουατεμάλας, στον Ειρηνικό, σύμφωνα με την σεισμολογική υπηρεσία της χώρας INSIVUMEH.

Ο σεισμός, που έπληξε την περιοχή Εσκουίντλα, έγινε αισθητός και στο γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ.

Το γερμανικό κέντρο έρευνας γεωεπιστημών GFZ, που εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού σε 6,1 βαθμούς, ανακοίνωσε ότι είχε εστιακό βάθος 119 χιλιομέτρων. Όσο περνάει η ώρα γίνονται αναφορές για τραυματισμούς και ζημιές.

Ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 23.52 τοπική ώρα χθες (07.52 ώρα Ελλάδας σήμερα), σύμφωνα με ανακοίνωση της σεισμολογικής υπηρεσίας της Γουατεμάλας INSIVUMEH, έγινε επίσης αισθητός στο γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ. Αξιωματούχοι στο Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισαν τον σεισμό «ισχυρό» και ανέφεραν ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Τασίσκο, σε απόσταση περίπου 100 χλμ νοτίως της πρωτεύουσας Γουατεμάλα, όπου ήχησαν συναγερμοί και κάποιοι τρομαγμένοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Εξαιτίας της σεισμικής δόνησης, κατέρρευσαν τμήματα της πρόσοψης σε εκκλησία στην πόλη Σαν Πάμπλο Χοκοπίλας, που βρίσκεται βορειοδυτικά από το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της χώρας CONRED.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος