#gopafree: Ανακύκλωση τσιγάρων σε ειδικούς κάδους για δεύτερη χρονιά στην 87η ΔΕΘ

Οι επισκέπτες καπνιστές της ΔΕΘ, θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να σβήνουν τα τσιγάρα τους και να απορρίπτουν τα αποτσίγαρά στους 30 και πλέον ειδικούς κάδους που θα βρίσκονται τοποθετημένοι σε εμφανή σημεία του εκθεσιακού κέντρου.

Η αποκομιδή και η καταμέτρηση των αποτσίγαρων θα γίνει με το πέρας της 87ης ΔΕΘ από την CΙGARET CYCLE, η οποία και θα τα προωθήσει σε εργοστάσια του εξωτερικού για αποτοξικοποίηση και ανακύκλωση.

#gopafree: Ανακύκλωση τσιγάρων σε ειδικούς κάδους για δεύτερη χρονιά στην 87η ΔΕΘ

Η HELEXPO, με ενδιαφέρον και ευαισθησία για περιβαλλοντικά θέματα, υιοθετώντας το σύνθημα FORWARD FOR GREEN στην περσινή διοργάνωση της ΔΕΘ, συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία της με την CIGARET CYCLE AMKE και συμμετέχει στο πρόγραμμα συλλογής, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων #gopafree.

#gopafree: Ανακύκλωση τσιγάρων σε ειδικούς κάδους για δεύτερη χρονιά στην 87η ΔΕΘ

Η περσινή αποκομιδή αποτσίγαρων στην 86η ΔΕΘ είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση 50.000 αποτσίγαρων σε 9 ημέρες επισκεψιμότητας που μπορούν να προσφέρουν μέσω της ανακύκλωσης 12 κιλά λίπασμα για την ανθοκομία και 38 κιλά πρώτης ύλης για νέα βιομηχανικά προϊόντα, ενώ 350 m3 (κυβικά) νερού – γλυκού ή αλμυρού – σώθηκαν από τη ρύπανση των αποτσίγαρων.

#gopafree: Ανακύκλωση τσιγάρων σε ειδικούς κάδους για δεύτερη χρονιά στην 87η ΔΕΘ

Οι δράσεις της Cigaret Cycle συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα, αφού μέχρι σήμερα, από το 2020, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 2.000.000 αποτσίγαρα από 1.000 και πλέον ειδικούς κάδους. Στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, η Cigaret Cycle θα βρίσκεται με δικό της σημείο επισκεψιμότητας και πληροφόρησης στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ πλησίον της εισόδου / εξόδου στην πλατεία Συντριβανίου. Εκεί οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν και να αποκτήσουν δωρεάν ένα από τα συλλεκτικά ατομικά τσιγαροδοχεία (τασάκια) από ανακυκλώσιμο μπαμπού για την προσωπική τους χρήση στην παραλία ή τις εκδρομές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος